Doorzoek volledige site
26 januari 2015 | GEERT VERHEYEN

ZinCo vindt controleschacht opnieuw uit

ZinCo controleschacht - Compleet programma
ZinCo controleschacht - Uitschuifbare flappen
ZinCo controleschacht - Vergrendeling van het deksel

ZinCo heeft de controleschacht opnieuw uitgevonden. De complete lijn KS heeft een innovatieve impuls gekregen waardoor de schachten gemakkelijker toegankelijk en eenvoudiger te transporteren zijn.

De voornaamste functie van de controleschacht is het bufferen van het hemelwater op een groendak. Voorts zorgt de schacht ervoor dat er geen grind, substraat of ander materiaal in de afvoer terecht komt, waardoor verstoppingen voorkomen worden.  De controleschacht moet gemonteerd worden op het bestaande regenpijpensysteem, maar nieuw aan deze controleschacht is de optie om de deksels te kunnen vergrendelen, waarmee diefstal en vandalisme worden voorkomen.

 

Toegankelijk & compact

De controleschacht bestaat doorgaans uit niet meer dan een koker van 250 x 250 mm met een deksel. De nieuwe controleschacht-lijn KS van ZinCo heeft een afmeting van 300 x 300 mm. Dit vergroot de toegankelijkheid aanzienlijk.

De gebruikelijke flens, die rondom de schachttoegang is aangebracht, is vervangen door twee uitschuifbare flappen van 500 x 500 mm. Hierdoor zijn de controleschachten compacter in omvang en eenvoudiger te transporteren.

 

Vergrendeling

Nieuw is de mogelijkheid om de deksels te vergrendelen met eenvoudig in te bouwen cilinders op twee hoeken van de deksel. Hierdoor kunnen de deksels in openbare ruimten niet meer worden gestolen, hetgeen ook de kans op verdere vernielingen reduceert. Bovendien wordt hiermee de kans op vervuiling door verstopping tot een minimum beperkt, omdat er dan ook geen materiaal van bovenaf in de hemelwaterafvoer kan doordringen.

Met de geïnnoveerde controleschacht heeft ZinCo zijn complete productenpakket voor dak- en gevelbegroeiing opnieuw verbeterd. ZinCo adviseert over en levert al 40 jaar systeemoplossingen, en kan hierbij putten uit ervaring met de meest uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van dakparken tot sedumdaken. 

GERELATEERDE DOSSIERS