Doorzoek volledige site
28 januari 2015 | GEERT VERHEYEN

ZinCo stelt dakopbouwsysteem uit hernieuwbare bioplastics voor

Natureline, een nieuw dakopbouwsysteem dat is samengesteld uit volledig hernieuwbare bioplastics.
ZinCo is ervan overtuigd dat de met Natureline ingeslagen weg het begin is van een route naar nog meer duurzame concepten voor groendaken.
De eindbestemming zal een volledige bio-economie zijn waarin fossiele delfstoffen zijn vervangen door hernieuwbare grondstoffen, inclusief zonne- en windenergie.

Leverancier van daktuinsystemen ZinCo houdt Natureline boven de doopvont, een nieuw dakopbouwsysteem dat is samengesteld uit volledig hernieuwbare bioplastics. Natureline betekent een verdere uitbreiding van het duurzame ZinCo-assortiment dat bestaat uit recyclebare en/of gerecyclede en/of biologisch afbreekbare grondstoffen. 

Het drainage-element in de Natureline-serie is gemaakt van voornamelijk rietsuiker dat duurzaam wordt verbouwd. De bescherm- en filtermat in de serie bestaan voor het grootste deel uit door bacteriën gefermenteerd zetmeel. Dit materiaal is niet alleen sterk en eenvoudig te verwerken op bestaande machines, maar is ook goed biologisch afbreekbaar. 

 

Hernieuwbaar

Een materiaal is hernieuwbaar als de grondstoffen die de oorsprong vormen jaarlijks opnieuw kunnen worden verbouwd en geoogst. Voorbeelden hiervan zijn biomassa afkomstig van planten uit de land- en bosbouw, zoals granen, mais, suikerriet, oliehoudende zaden en hout. Anders dan niet-hernieuwbare grondstoffen zoals mineralen en fossiele brandstoffen raken hernieuwbare grondstoffen nooit uitgeput. Bovendien zijn ze, eenmaal verwerkt tot bioplastic, goed biologisch afbreekbaar zonder schade aan het milieu na te laten.

 

Toekomstige bio-economie?

De naam ZinCo staat sinds de oprichting veertig jaar geleden voor duurzaamheid en innovatie in daktuinoplossingen. Hun substraatsystemen bijvoorbeeld bestaan al langer voor een belangrijk deel uit gemalen baksteen. ZinCo is ervan overtuigd dat de met Natureline ingeslagen weg het begin is van een route naar nog meer duurzame concepten voor groendaken. De eindbestemming zal een volledige bio-economie zijn waarin fossiele delfstoffen zijn vervangen door hernieuwbare grondstoffen, inclusief zonne- en windenergie.

GERELATEERDE DOSSIERS