Doorzoek volledige site
24 februari 2015 | STIJN SCHUTYSER

Schrijf je nog snel in voor de Vlaamse Renovatiedag

Schrijf je nog snel in voor de Vlaamse Renovatiedag
Schrijf je nog snel in voor de Vlaamse Renovatiedag

Op zondag 17 mei 2015 vindt de Vlaamse Renovatiedag plaats. Op die dag worden er enkele renovatieprojecten van verschillende deelnemers uitgebreid in de verf gezet. In een open sfeer lichten zowel architecten als opdrachtgevers toe hoe verschillende renovatieprojecten werden aangepakt en gerealiseerd kan er contact gelegd worden met toekomstige verbouwers. Inschrijven kan nog tot 27 februari.

Voorwaarden

Er zijn evenwel een aantal voorwaarden waaraan deelnemers moeten voldoen. Zo moeten deelnemende architecten ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Architecten en moeten interieurarchitecten over een AiNB-lidmaatschap beschikken. Ook projecten dienen te voldoen aan enkele voorwaarden. Het moet uiteraard over een renovatieproject gaan, en moet op 17 mei veilig toegankelijk zijn tussen 13u en 18u. Er mag worden deelgenomen met projecten uit eerdere edities. Uiteraard is ook de toestemming van de bouwheer vereist.

Deelname

Geïnteresseerden kunnen deelnemen door per renovatieproject de prijs van 250 euro te betalen, of 175 euro indien ze over een NAV- of AiNB-lidmaatschap beschikken. De inschrijvingen lopen nog tot 27 februari 2015. Het inzenden van de projectgegevens, zoals foto’s en een omschrijving, kan evenwel nog tot 13 maart 2015. Inschrijven kan door op deze link te klikken.

Troeven

Door toekomstige verbouwers te laten ontdekken hoe er is omgegaan met ruimte, verhoudingen, materialen, indelingen en sfeer door bepaalde architectenbureaus kunnen ze proeven van verschillende renovaties en renovatietechnieken. Zo kunnen architectenbureaus zich van elkaar onderscheiden en interessante contacten leggen voor opdrachten van verbouwheren. Alle voorgestelde projecten worden bovendien voorgesteld op deze website en in een luxecatalogus met ruimte voor tekst en foto's. De dag kan ook steeds rekenen op flink wat aandacht van televisie en gedrukte media.

GERELATEERDE DOSSIERS