Doorzoek volledige site
03 februari 2015 | TIM JANSSENS

Het nieuwe gebouw van CESI in Ciney officieel ingehuldigd

Illustratie | Julien Forthomme
Illustratie | Julien Forthomme
Illustratie | Julien Forthomme
Illustratie | Julien Forthomme
Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Julien Forthomme

Eind mei vorig jaar werd het nieuwe gebouw van CESI in Ciney officieel ingehuldigd. Het project omvatte de constructie van een medisch consultatiecentrum (bedrijfsgeneeskunde) dat is opgedeeld in een medisch en een administratief gedeelte.

Het concept resulteert uit een synthese tussen de gevarieerde context (bedrijfszone, grenzend aan een groenzone en de stad), het specifieke programma en de nagestreefde energetische performantie (passiefbouw).

Door zijn geometrische, monolithische uitstraling is het gebouw een compact, bijzonder landmark in een heterogeen landschap. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van contrasten. De strenge gevelbekleding draagt bij aan het monolithische karakter en benadrukt de inspringende inkompartij en terrassen. Het diepte-effect wordt ondersteund door de primaire kleuren. De antracietlook van de gevel contrasteert eveneens met het heldere interieur, waar de primaire kleuren ook zichtbaar zijn in de voornaamste ruimtes.

 

De onmiddellijke omgeving onderstreept het waardevolle karakter van het gebouw via een omringende strook wit grind en discrete, verzorgde landschapsinrichting.

GERELATEERDE DOSSIERS