Doorzoek volledige site
04 februari 2015 | GEERT VERHEYEN

Duco introduceert budgetvriendelijk en compact ventilatiesysteem op Batibouw

De boxsensor kan zeer snel en eenvoudig in een specifieke kanaalopening van de DucoBox Silent geklikt worden.
Duco logo.

Duco Ventilation & Sun Control, producent van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen, introduceert tijdens Batibouw het nieuwe Duco Reno System, een compact en budgetvriendelijk vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem volledig op maat voor de steeds groeiende renovatiemarkt.

Start to renovate… Het is dit jaar één van de centrale thema’s tijdens Batibouw en daar speelt Duco met de introductie van zijn volledig nieuwe Duco Reno System op in. Renovatie wint immers steeds meer aan belang en kadert in de ambitie om zo veel mogelijk energie te besparen. Daarbij gaat veel aandacht naar isolatie en luchtdichtheid, maar mag ventilatie zeker niet uit het oog verloren worden. Isoleren is goed, maar ventileren moet. Het is de garantie voor een gezond, comfortabel én energiezuinig binnenklimaat

 

Eenvoudige en snelle installatie

Het Duco Reno System is een vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem en werkt op basis van CO2- en/of vochtmetingen. CO2 is de maatstaf voor het binnenklimaat in de leefruimte (en toilet), vocht voor dat in de badkamer. De metingen gebeuren aan de hand van zeer eenvoudig en snel te installeren boxsensoren, die in de centrale afvoerventilator -de DucoBox Silent- geïntegreerd zitten. Dat wil dus zeggen dat er geen bekabeling voor ruimtesensoren voorzien moet worden.

Deze interne opsteeksensoren kunnen elk afzonderlijk in een specifieke kanaalopening van de afvoerbox geklikt worden. Het aantal afvoerkanalen blijft in dit systeem dus beperkt tot een absoluut minimum en dat betekent dat er weinig ruimte voorzien moet worden om leidingen weg te werken.

De DucoBox Silent is daarenboven bijzonder compact, waardoor deze afvoerventilator ingebouwd kan worden achter een verlaagd plafond en werkt bovendien fluisterstil dankzij een superieure demping (57,5 dB(A) bij aanzuig, 46,5 dB(A) bij afstraling).

Nog enkele troeven op een rij:

  • Budgetvriendelijk
  • Geïntegreerde boxsensoren voor CO2- en/of vochtmeting
  • Fluisterstille werking
  • Compacte afmetingen van de DucoBox Sile 

GERELATEERDE DOSSIERS