Doorzoek volledige site
06 februari 2015 | SIMON SCHREURS

Het Belgische Alke innoveert met spiegel die tegelijk achterkant toont

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste achterkant? Het nieuwe spiegelconcept dat Alke Bath Furniture ontwierp met spiegelspecialist Deknudt Mirrors, weet het u te zeggen: de ME² toont immers simultaan voor –en achterkant. Het nieuwe staaltje badkamercomfort is uit te testen op Batibouw.

De spiegel van de toekomst?

Het nieuwe spiegelconcept ME² is het concrete resultaat van vier jaar intensieve samenwerking tussen twee Belgische familiebedrijven, zegt Koen De Keyzer, directeur van Alke. “Het begon met een gesprek over de spiegel van de toekomst. We hebben met tal van experts en gebruikers samengezeten. En we hebben verschillende prototypes ontwikkeld op basis van het zogeheten User Centered Design: de gebruiker als uitgangspunt.”

 

Vernieuwend en simpel

De |ME²| bestaat uit twee pivoterende panelen met aan beide zijden spiegels. In het linkerpaneel is aan de binnenkant een camera geïntegreerd. Functionele ledverlichting helpt je een goed zicht te krijgen op je achterhoofd, nek en rug. In de spiegel van het rechterpaneel is er een scherm ingebouwd ter grootte van een tablet voor de beeldweergave. De compacte camera van de ME² werkt zoals een webcam, maar verschilt van veel webcams omdat hij zijn beelden in realtime en high definition doorstuurt.

Zodra je de panelen van de spiegel openklapt, treedt het systeem in werking zodat je niets hoeft aan- en uit te schakelen of bij te regelen. Voor het finale design en de engineering deed Alke een beroep op het Kortrijkse ontwerpbureau Pilipili. De ME² is vanaf maart 2015 te koop in België, Nederland en Luxemburg bij de betere sanitaire vakhandel. Richtprijs voor een spiegelkast van 120 cm breed met 2 spiegeldeuren: 1.747 euro.

GERELATEERDE DOSSIERS