Doorzoek volledige site
07 februari 2015 | SIMON SCHREURS

Belsolar op Batibouw: iedereen wint bij zonneboilers

Het krasloot vóór het krassen
De voordelen worden zichtbaar eenmaal weggekrast
Een visualisatie van een zonneboilersysteem

Zonneboilers bieden niets dan voordelen volgens Belsolar, de sectorassociatie van fabrikanten en verdelers van zonneboilers. Om dat op een laagdrempelige manier duidelijk te maken lanceert het met ‘Hot Water 4 Life’ een nieuwe kraslotcampagne. Wie opteert voor een zonneboiler heeft kennelijk altijd het winnende lot in handen.

Zonlicht à volonté, besparen à volonté?

Een zonneboilerinstallatie bestaat uit een opslagvat en een aantal thermische zonnecollectoren op het dak. In tegenstelling tot fotovoltaïsche zonnepanelen die elektriciteit opwekken, vangen thermische zonnecollectoren het zonlicht op en zetten dit om in warmte. Die warmte wordt opgeslagen in het opslagvat van de zonneboiler en wordt vervolgens gebruikt om water op te warmen. De verwarmingsketel of het warmwatertoestel moet enkel nog bijverwarmen op het ogenblik dat er onvoldoende zonlicht beschikbaar is.

De bekendste toepassing van zonneboilerinstallaties is de productie van sanitair warm water voor bad, douche of keuken, maar een zonneboiler kan ook gebruikt worden om in combinatie met centrale verwarming uw huis te verwarmen of om zwembaden te verwarmen. Op jaarbasis kan dit volgens Belsolar leiden tot een energiebesparing tot 60% van de energie die nodig is om het water voor bad, douche of keuken te verwarmen. Gecombineerd met verwarming zou de jaarlijkse besparing tot 35% van de totaal benodigde energie kunnen bedragen.

 

Kraslot als reclamestunt

Uiteraard is het ook gunstig voor het milieu. Zo zou bij een eengezinswoning met een zonneboilerinstallatie gemiddeld 500kg koolstofdioxide per jaar vermeden worden.  Precies om deze ‘altijd prijs’-gedachte te promoten, grijpt Belsolar de Batibouwperiode aan als startmoment voor een nieuwe campagne. Met win ‘Hot Water 4 Life’ wil Belsolar op een laagdrempelige manier aangeven hoe je met een zonneboilerinstallatie ‘altijd prijs’ hebt.  Op de batibouwstanden zullen daarom krasloten worden uitgedeeld. Krassen zult u wel zelf moeten doen. Voor niets komt immers enkel de zon op.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS