Doorzoek volledige site
07 februari 2015 | SIMON SCHREURS

Harol zet nieuwigheden in de kijker op Batibouw

De Patio Ram wil woning en terras zo goed mogelijk in elkaar laten overlopen
De Alu 42 Thermo lamel heeft een speciale coating met reflecterende aluminiumdeeltjes
De LED-verlichting bij de BX270-knikarmschermen is zowel in open als gesloten toestand bruikbaar
De SP900 Thermo is amper 4 centimeter dik

Belgisch specialist in rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven Harol is van de partij op Batibouw. Het introduceert er naast de ‘SP900 Thermo gargepoort’ en de ‘Alu 42 Thermo lamel’ ook de terrasoverkapping ‘Patio Ram’ en  de BX270-knikarmschermen in zijn zonweringgamma. 

De garage hoeft volgens Harol geen kille plek te zijn die enkel fungeert als opslagplaats of, in het beste geval, als slaapplaats voor de hond. Wie een ‘inpandige’ garagepoort heeft die aan vervanging toe is of wie gewoon op zoek is naar een nieuwe garagepoort kan kiezen voor de nieuwe SP900 Thermo. Dat zou een goede en luchtdichte sectionaalpoort zijn die ondanks haar dikte van 40 millimeter een aangenaam klimaat in de garage garandeert.Het vernieuwende zit hem in de unieke schuimtechnologie en dito methode waarbij de panelen langs de zijkant verbinden en afdichten.

 

Aluminium rolluik isoleert beter dan pvc

Om energieverlies aan de ramen helemaal uit te sluiten, worden voorzetrolluiken nog steeds als de beste oplossing beschouwd. “De nieuwe ALU42 Thermo lamel heeft een speciale coating met reflecterende aluminiumdeeltjes, waardoor de warmte van binnen wordt teruggekaatst. Zo wordt de luchtlaag tussen het raam en het rolluik continu opgewarmd, als een warm schild of luchtbuffer voor het raam,” weet directeur Joris Draelants te vertellen.

 

Patio Ram voor architectuurliefhebbers

Terrasoverkappingen zijn er bij Harol al langer voor elke stijl en behoefte, maar de nieuwe blikvanger is de Patio Ram. Met zijn gebogen dakstructuur straalt de nieuwe Patio Ram een nieuwe dynamiek uit, een architecturaal design dat als het ware een integraal deel van de woning wordt, geheel volgens de filosofie om woning en terras in elkaar te laten overlopen.

 

Zonwerend en sfeerscheppend

Een dimbare, energiezuinige verlichting geeft de zonwering ook de functie van sfeerscheppend element. Harol ontwikkelde een voorgemonteerde ledstrip voor de slanke en populaire BX270-knikarmschermen. De verlichting zit discreet onder de cassette waardoor die altijd bruikbaar is, zowel in open als gesloten toestand.