Doorzoek volledige site
07 februari 2015 | SIMON SCHREURS

Rotex stelt Rotex HPU Hybrid voor op Batibouw

Veel volk op de officiële voorstelling Illustratie | Rotex

Daikins dochteronderneming Rotex  is ook present op Batibouw. De Rotex Hybride warmtepomp is een systeem dat het beste uit twee bestaande technologieën samenbrengt door de combinatie van een hoge rendementsketel en een lucht-water warmtepomp. 

Omdat de gascondensatieketel enkel als bijverwarming dient wanneer warm water tegen zeer hoge temperaturen geleverd moet worden, kan drastisch bespaard worden op de energiefactuur. Ecologisch vertaald zich dat ook in een verminderde CO2-uitstoot.

 

Geïntegreerd geheel

Het systeem bestaat uit een inverter-gestuurde buitenunit die warmte onttrekt aan de buitenlucht en een binnenunit met geïntegreerde hoge-rendementsketel die zowel radiatoren als sanitair water kan verwarmen tot zeer hoge temperaturen. De unit kan op basis van de buitentemperatuur en de gewenste watertemperatuur in de radiatoren zelf bepalen welk energiebrongebruik het voordeligst is. De hybride neemt bovendien weinig plaats in omdat de combinatie van ketel en warmtepomp een geïntegreerd geheel vormen.  Kostprijs? Een slordige €8000, excusief BTW en installatie.

GERELATEERDE DOSSIERS