Doorzoek volledige site
09 februari 2015 | KEVIN MOENS

Batibouw 2015: evenementen

Ook dit jaar zullen er talloze evenementen, seminaries en persconferenties plaatsvinden tijdens BATIBOUW, zoals Batifaçade, Belgian Building Awards en Build-IT. Een overzicht. 

Sessies betaalbaar (ver)bouwen

De sleutel tot het succes van een (ver)bouwproject? Een goed zicht op het financiële plaatje. Vanaf 28/02 worden in de Conference Room in Paleis 5 dagelijkse informatiesessies gehouden rond het thema betaalbaar (ver)bouwen. Er wordt onder meer ingezoomd op de volgende vragen: Hoe evolueren de vastgoedprijzen? Welke impact heeft de aanpassing van de woonbonus? Hoeveel kost dat nu eigenlijk: bouwen en verbouwen? Wat verandert er qua premies? En  staan de leningen nu echt historisch laag ? Let wel, vooraf inschrijven via livios.be is noodzakelijk.

 

BATIBOUW Dreamfactory

Verbouwers die inspiratie willen opdoen of hun ideeën aan een professionele mening willen toetsen, kunnen terecht op de BATIBOUW Dreamfactory. Mits voorafgaande afspraak en een bijdrage van € 50 kunnen geïnteresseerden een 50 minuten tellende sessie in het Adviespaleis boeken. Architecten staan klaar om op basis van meegebrachte plannen en foto’s de (ver)bouwers in spé te adviseren. Inschrijven kan vanaf februari op www.dreamfactory.be.

 

Batifaçade

Ter gelegenheid van BATIBOUW wordt de mooiste gerenoveerde gevel van België in de bloemetjes gezet. Particulieren die willen deelnemen aan deze ‘missverkiezing voor gevels’, konden hun project uploaden via www.batifacade.be. Eind januari 2015 kiest een professionele jury uit al de inzendingen een shortlist met tien projecten. Hierna kan het online stemmen beginnen. Deze online stemmen bepalen wie er tijdens de prijsuitreiking op BATIBOUW (op 4 maart 2015) naar huis gaat met de publieksprijs. Verder verkiezen ook nog een architecten- en persjury een project uit de lijst. Vanaf 28 februari wordt de volledige shortlist voorgesteld in de Astridhal.

 

Vlieg: droomplekjes van en voor kinderen

Schatten van Vlieg, de zomeractie voor families van CultuurNet Vlaanderen, stond dit jaar in het teken van architectuur en ruimtebeleving. Kinderen werden uitgedaagd om hun eigen droomplek te bedenken en uit te werken. Hieraan werd een ontwerpwedstrijd gekoppeld. Een jury koos vijf straffe droomplekken die door Bulk architecten op kindermaat worden gebouwd en worden tentoongesteld op BATIBOUW 2015. Het architectenbureau Bulk creëert samen met gemotiveerde studenten architectuur deze droomplekken op een schaal die toelaat dat de kinderen er zelf in passen, en dit met de nodige aandacht voor ecologie en duurzaamheid. Deze droomplekken op schaal worden in primeur gepresenteerd op Batibouw in het Adviespaleis.

 

Innovation Gallery

BATIBOUW wordt dit jaar opgeluisterd met een unieke ‘Innovation Gallery’. Gedurende de hele beurs zal in het Adviespaleis een selectie van de grootste productnieuwigheden van BATIBOUW 2015 te bewonderen zijn. Een zone dus waar de bezoeker op één plaats de meest vooruitstrevende nieuwigheden kan ontdekken.

 

Awards

BATIBOUW is ook het decor van een aantal prestigieuze prijsuitreikingen, denk maar aan de Communication Awards (donderdag 26 februari), de ECO Award (datum TBC) en de Belgian Building Awards (woensdag 4 maart).

 

Concept & Build for Students

Op Concept & Build for Students, dat plaatsvindt op 4 maart 2015, zullen Paola Viganò van Studio Secchi-Viganò en Bas Smets van Bureau Bas Smets studenten architectuur, interieurarchitectuur en design toespreken. Na de conferentie krijgen de studenten de kans om nader kennis te maken met de verschillende Concept & Build exposanten, in de foyer van het Auditorium 2000.

 

BouwForum

Het BouwForum van de Confederatie Bouw vindt plaats op de eerste professionele dag van BATIBOUW, op 26 februari 2015 in Auditorium 2000.

 

Build-IT

Build-IT, het enige platform voor ICT-diensten die zich op de bouwsector richten, ontwikkelde in de loop der jaren een sterke eigen identiteit. Het is een echte beurs-in-een-beurs, die een specifieke maar tegelijkertijd ook steeds uitgebreidere doelgroep aanspreekt. Op 26 en 27 februari 2015 kan de professionele bezoeker die een BATIBOUW-ticket heeft Build-IT gratis bezoeken.

 

Voor een volledig overzicht van deze en de vele andere evenementen die op BATIBOUW worden georganiseerd, raadpleeg de evenementenkalender op www.batibouw.com. Deze kalender wordt geregeld geüpdatet.