Doorzoek volledige site
10 mei 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

ARKS ontwierp laagenergiegebouw voor Hain Celestial in Aalter

Langs de groene rand van industriezone Langevoorde te Aalter bouwde Koramic Real Estate een industrieel complex van 7500m² naar een ontwerp van het plaatselijke bureau ARKS architecten. Dit ontwerp wordt het uitgangbord van Hain Celestial Europe, pionier in de wereld van bioproducten.

Langs de groene rand van industriezone Langevoorde te Aalter bouwde Koramic Real Estate een
industrieel complex van 7500m² naar een ontwerp van het plaatselijke bureau ARKS architecten.   Dit ontwerp wordt het uitgangbord van Hain Celestial Europe, pionier in de wereld van bioproducten.

    

 

ARKS architecten vertaalde de bezorgdheid van Hain Celestial voor duurzaamheid en respect voor mens en natuur in een zeer compact gebouw met een flexibele planindeling. Een massief portaal opent het gebouw naar het zuiden en fungeert eveneens als schaduwluifel voor de dieperliggende landschapskantoren. Een boeiende schakering van gevelpannen geeft dit portaal een natuurlijk karakter.
Tegelijk werd in dit ontwerp gestreefd naar een maximale duurzaamheid door het beperken van de energievraag, gebruik van hernieuwbare energiebronnen, efficiënte technieken en bewust materiaalgebruik. Hiervoor werkte ARKS samen met Cenergie.
In het energetisch concept speelden onder meer een doorgedreven isolatie zonder koudebruggen, een zongeoriënteerde en efficiënte beglazing en pv-panelen een belangrijke rol.

    


Foto's: Valerie Clarysse - Beeldpunt

Technische fiche
Bouwheer: Koramic Real Estate
Ontwerp: ARKS Architecten
Studiebureau stabiliteit: Technocon
Studiebureau technieken: Cenergie
Aannemer kantoren; Dedeyne Construct
Aannemer hal: Lafaut algemene ondernemingen