Doorzoek volledige site
11 mei 2010 | JELLE WIERDSMA

Vooruit MAS: beleef het MAS één jaar voor opening

Nu de bouwwerkzaamheden aan het MAS achter de rug zijn, nadert de eigenlijke opening van het nieuwe museum met rasse schreden. Nog een jaar zal het duren, maar het stadsproject "Vooruit Mas!" biedt de geïnteresseerden nu al de kans om in het nieuwe museum te worden rondgeleid
Nu de bouwwerkzaamheden aan het MAS achter de rug zijn, nadert de eigenlijke opening van het nieuwe museum met rasse schreden. Nog een jaar zal het duren, maar het stadsproject "Vooruit Mas!" biedt de geïnteresseerden nu al de kans om in het nieuwe museum rondgeleid te worden. Het project, georganiseerd door Antwerpen Open en het Museum aan de Stroom, startte op 8 mei 2010 en loopt nog tot 5 juni. 

Vooruit Mas! is een stadsproject met een verscheiden programma van rondleidingen in het nog leegstaande gebouw en lezingen, films en concerten in één van de MASpaviljoenen. De oplevering van het gebouw en het plein is de uitgelezen kans om de Antwerpenaren uit te nodigen om kennis te maken met het nieuwe gebouw en hen vertrouwd te maken met het MASplein op de Hanzestedenplaats. De programmatie vond inspiratie in de toekomstige inhoud van het nieuwe museum. Stad, stedelijkheid, erfgoed, kunst en architectuur zijn thema’s die zowel bij de lezingen en films, als bij de concerten en rondleidingen aan bod zullen komen. Tijdens de week vinden overdag in het paviljoen lezingen en’s avonds films plaats. Iedere zaterdag van het festival treedt een Antwerpse muzikant op, die zijn persoonlijk erfgoed en zijn muzikale invloeden vermengt met de inspiratie van de nieuwe setting.

Meer informatie over het programma van "Vooruit MAS!" is te vinden op: www.vooruitmas.be


Neutelings Riedijk Architecten, Museum aan de Stroom (MAS) © Roel Backaert