Doorzoek volledige site
17 juni 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Wie volgt BUROII, BOB361 en SAR – De Vloed op?

Tot 2 juli kan u nog projecten indien voor de WAF-awards, de architectuurprijzen die uitgereikt worden op het World Architecture Festival in Barcelona. Vorig jaar won BURO II voor de tweede keer op rij een WAF-award en stootten BOB361 en SAR – De Vloed door tot de shortlist. Benieuwd of het Vlaamse architectencorps dat dit jaar kan evenaren of – wie weet - overtreffen.
Tot 2 juli kan u nog projecten indien voor de WAF-awards, de architectuurprijzen die uitgereikt worden op het World Architecture Festival in Barcelona. Vorig jaar won BURO II voor de tweede keer op rij een WAF-award en stootten BOB361 en SAR – De Vloed door tot de shortlist. Benieuwd of het  Vlaamse architectencorps dat dit jaar kan evenaren of – wie weet - overtreffen.

Het World Architecture Festival vindt plaats van 3 tot 5 november in Barcelona.   Tijdens die drie dagen krijgen architectenbureaus die doorstoten tot de shortlist de kans om hun projecten toe te lichten voor een breed publiek en voor een professionele jury die uit elke categorie een winnaar kiest.

Categorieën


Aan categorieën geen gebrek. Voor completed buildings kan u projecten indienen voor 15 categorieën waaronder bijvoorbeeld culture, learning, sport, housing,…  Enkel projecten die opgeleverd werden tussen 1 januari 2009 en 1 juni 2010 komen hiervoor in aanmerking. Daarnaast is er ook een aparte categorie Future Projects die open staat voor ontwerpen die na 1 januari 2009 werden opgestart. Verder zijn er ook nog aparte prijzen voor Interiors en voor structural design (vb. overspanningen, staaltoepassingen, structurele beglazing,…). Alle projecten - ook die niet doorstoten  tot de shortlist – worden tijdens het World Architecture Festival tentoongesteld.

    


Kunstintegratie

Dit jaar wordt er met de Art & Work award een interessante nieuwe categorie in het leven geroepen waarbij men op zoek gaat naar projecten waarbij kunst en architectuur op geslaagde wijze werden verenigd.
 

Kostprijs

Deelnemen is niet gratis. Voor één enkele kandidatuur betaalt u € 545; per bijkomend project nog eens € 400.
U kan uw projecten online indienen tot en met  2 juli. Einde juli stelt een professionele jury voor elke categorie een shortlijst samen. De kandidate worden daar begin augustus van op de hoogte gesteld en eind augustus wordt de short list ook publiek bekend gemaakt, onder meer op de WAF-website.

    
De KHBO-campus in Brugge van SAR - De Vloed en het VDAB-gebouw van BOB361 in Sint-Niklaas bereikten elk de shortlist in hun categorie.
Twee WAF awards op rij voor BURO II

Vorig jaar scoorde Vlaanderen bijzonder goed. Drie kandidaten stootten door naar de shortlist: de combinatie van SAR – DE Vloed voor de KHBO-campus in Brugge, BOB361 voor het VDAB-gebouw in Sint-Niklaas en BURO II voor het vakantieresort in Dominica. BURO II zag zijn kandidatuur verzilverd met een WAF-award. De tweede op rij zelfs, want het jaar voordien viel BURO II in de prijzen met het Baiyun International Congress Centre in Guangzhou in China. 

    
BURO II ging in 2009 net als in 2008 naar huis met een WAF-award. Een taak die Herman Jult, Brent Turchak en Pieterjan Vermoortel met alle plezier voor hun rekening namen. BURO II won d eprijs voor een resort in Dominica.

www.vlaamsearchitectuur.be was er vorig jaar bij toen BURO II de prijs in ontvangst mocht nemen en wijdde er de dag nadien een extra nieuwsbrief aan. Hopelijk zit dat er dit jaar ook in, misschien wel met uw project.

Voor meer info over de WAF-awards klik hier.