Doorzoek volledige site
11 februari 2015 | KARI FEYS

XDGA_160_expo in Rome

Model van de overkapping voor het Rogierplein in Brussel. Illustratie | Fotograaf: Frans Parthesius.

Het werk van XDGA, oftewel Belgische architectenbureau Xaveer De Geyter Architects, was al te zien in een tentoonstelling in het CIVA in 2013, maar loopt dit jaar ook in Casa dell' Architettura in Rome. In februari en maart zijn in de Italiaanse hoofdstad 21 architecturale modellen te bewonderen.

21 architecturale modellen

De expo toont gebouwde projecten, stedelijke studies en wedstrijdinzendingen. De nadruk ligt hierbij niet op tekst of concept, maar op plan, beeld en model. Het tentoongestelde materiaal bestaat uit 21 architecturale modellen ingesloten in plexiglas constructies waarbij telkens specifieke uitleg over het project wordt gegeven. Verder zijn er een aantal tafels waarop zo'n 48 projectboeken uitgestald liggen en in de expo spelen vijf video's waarin buitenstaanders commentaar geven op XDGA's architecturale creaties. Speciaal voor de tentoonstelling in Rome werden enkele recente projecten toegevoegd aan de exhibitie.

 

Praktisch

Van woensdag 18 februari tot dinsdag 17 maart 2015 is XDGA_160_expo te bezoeken in Casa dell'Architettura in Rome. De tentoonstelling opent op 18 februari om 17u, met een lezing van Xaveer De Geyter om 17u30.