Doorzoek volledige site
11 februari 2015 | QUINTEN EVENS

FSC-label roept FSC Project Awards in het leven

Het FSC-label. Illustratie | FSC

De Forest Stewardship Council België viert zijn tienjarige bestaan met een wedstrijd. Het bekende label voor ecologische houtproductie reikt in oktober vier FSC Project awards uit. 

De Forest Stewardship Council, kortweg FSC, kijkt als non-profit ngo toe op verantwoord bosbeheer: naar aanleiding van haar tienjarig bestaan in België wil de organisatie het gebruik van materiaal met haar label extra in de kijker zetten.

Daarvoor werden de FSC Project awards in het leven geroepen. Tijdens de wedstrijd reikt FSC vier verschillende oscars uit voor FSC-projecten: Projectbouw, Publiek gebouw, Particulier gebouw en Buiteninfrastructuur.

 

Motiveren en sensibiliseren

Alle opdrachtgevers, ontwerpers, of uitvoerders die FSC-gecertificeerde houtproducten gebruik(t)en in hun ontwerpen, kunnen zich inschrijven voor de FSC project awards. De winnaar zal als toonbeeld van het FSC-label worden voorgedragen. Zijn of haar product zal extra in de spotlights geplaatst worden.Maar de organisatie wil vooral het gebruik van FSC-gelabeld hout motiveren. Zij willen met de awards het gelabelde hout als dagdagelijkse realiteit belichten en aanmoedigen. 

 

Boompje

Het label duidt erop dat een product afkomstig is van een ecologisch geschikt, sociaal correct en economisch leefbaar beheer van bossen over de hele wereld. Het gehele traject van een product -van bosbeheer tot verwerking- wordt daarvoor gecontroleerd.

De Forest Stewardshop Council labelt al sinds zijn oprichting in 1993 producten afkomstig van verantwoord bosbeheer. Het bekende boompje komt nu wereldwijd voor en de labels zijn door onder andere de EU erkend.

 

Meer info over deelname vindt u hier. Uiterste inschrijvingsdatum is 15/09/2015.