Doorzoek volledige site
16 februari 2015 | EMMELIEN MONNENS

BVA organiseert infosessie nieuwe regeling sociale bijdragen

BVA activiteiten

Sinds 1 januari 2015 wordt de sociale bijdrage berekend volgens de inkomsten van het lopende jaar in plaats van het netto belastbaar beroepsinkomen van drie jaar geleden. Beroepsvereniging voor architecten (BVA) vroeg aan enkele specialisten wat dit concreet tot gevolg heeft. Dit resulteerde in een infosessie die BVA zowel in Antwerpen als in Gent zal organiseren.

Sociale bijdragen

Beroepsvereniging voor architecten wilt zijn leden toelichten wat het gevolg is van de nieuwe regeling betreffende de sociale bijdrage. BVA organiseert daarom een infoavond waar Marc Hellemans, partnerships manager bij Xerius, een antwoord zal trachten te bieden op de belangrijkste vragen. Hellemans geeft in zijn infosessie om 18u30 enkele tips om inkomsten juist in te schatten.

 

De (on)zin van een vennootschap

BVA maakt van de gelegenheid gebruik om op deze avond even stil te staan bij de zin en onzin van een vennootschap voor een architectenpraktijk. Na de pauze trachten twee afgevaardigden van het accountants- en auditkantoor Vandelanotte de voor- en nadelen van een vennootschap te duiden omstreeks 20u. Ivan Maes (Antwerpen) en Nikolas Vandelanotte (Gent) nemen elk een avond voor hun rekening.

 

Praktisch

De infoavond in Antwerpen zal doorgaan op woensdag 25 februari 2015 in Brouwervliet 5, Zaal Antwerpen. Op dinsdag 3 maart 2015 zal deze infosessie plaatsvinden in de Voka Box in Gent. Surf naar http://bvarchitecten.be/activiteiten/ om in te schrijven of voor meer informatie over het programma.

GERELATEERDE ARTIKELS