Doorzoek volledige site
16 februari 2015 | VALENTINE GRUWEZ

Lichte en elegante daken met Bellus keramische lei

Bellus keramische lei Illustratie | Wienerberger
Bellus keramische lei Illustratie | Wienerberger
Bellus keramische lei Illustratie | Wienerberger
Bellus keramische lei Illustratie | Wienerberger

Wienerberger pakt op Batibouw uit met een nieuwe uitermate dunne keramische lei. Bellus, volgens de producent de dunste en lichtste keramische lei op de markt, geeft het dak naar eigen zeggen een uiterst strakke en hedendaagse uitstraling. 

 

 

 

Snel, licht en duurzaam

Met zijn lichte gewicht blijkt Bellus ideaal voor het vervangen van oude leien of dakpannen zonder bijkomende versterking van de constructie. Een interessante oplossing voor zowel renovatie als nieuwbouw. Naast erg dun is de lei ook zeer kleurvast. Het engobeproces waarbij een fijne, matte deklaag in de kei wordt vastgebakken verzekert het kleurbehoud. Bellus mag bovendien pronken met het strenge milieulabel natureplus. Lokale productie en het gebruik van recycleerbare grondstoffen dragen daartoe bij. Tot slot besteedde Wienerberger veel aandacht aan de vlotte plaatsing van de leien die men dankzij een doorlopende ophangneus niet langer stuk per stuk moet opgehangen. Al deze eigenschappen maken van Bellus niet alleen een duurzame en ecologische lei, maar ook een economisch interessant product.

 

Naadloos dak

Wienerberger streefde doelbewust naar een dakbedekking die aan de hedendaagse verwachtingen van doorlopende strakke daken voldoet. Dit is mogelijk gemaakt door de dunne voetzijde en aangepaste vorstbreedte van de lei die dakhellingen van 27° tot 50° mogelijk maakt. Naadloze aansluitingen en keramische hulpstukken garanderen een strakke afwerking van elk dak. 

 

Info omtrent de keramische leien zal te vinden zijn van 26 februari tot 8 maart op Batibouw, aan stand 309 in hal 5.

GERELATEERDE DOSSIERS