Doorzoek volledige site
16 februari 2015 | VALENTINE GRUWEZ

Warmte krijgt kleur met nieuwe Vasco-radiatoren

Vasco radiator Illustratie | Vasco
Niva Soft in Sandlight kleur Illustratie | Vasco
Coco Plus in Mintgreen kleur Illustratie | Vasco
Arche Bad in Greyblue kleur Illustratie | Vasco
Niva in Lightbeige kleur Illustratie | Vasco

Designproducent Vasco staat al jaren bekend om zijn elegante radiatoren die technologie en design verenigen in één product. De allernieuwste radiator van designer Studio Segers voegt daar nu ook een derde dimensie aan toe: kleur. De kleurrijke verwarmingselementen zullen samen met tal van andere nieuwe producten te bewonderen zijn op Batibouw.

Wonen kleur geven

“Kleur is één van de belangrijkste dingen die het interieur definiëren” aldus Jan Thijs, market director bij Vasco. De uitgesproken UNI colours moeten dan ook eyecatchers vormen in de hedendaagse interieurs. De radiator is niet langer het saaie element dat we zoveel mogelijk trachten te camoufleren. Volgens designer Wim Segers kan kleur markeren, ritmeren en structureren. “Discreet of als accent, kleur is een essentieel onderdeel van het interieur, om contrasten te versterken, te spelen met licht, enzovoort.” 

Vasco baseerde zijn kleurenpalet op acht kleuren met elk zeven nuances. Pastel- en Neutrale tinten moeten de kleurrijke radiatoren toegankelijke maken voor elk interieur. Andere kleurenpaletten zoals Terracotta, Blue en White Black maken een meer uitgesproken statement. Weet je niet goed wat al die kleur doet met je interieur? Het inspiratieboek van Vasco brengt naar eigen zeggen op een verassende en artistieke manier interieurs in beeld. In samenwerking met enkele Belgische toparchitecten promoot de producent zo de kracht van kleur in huis. 

Begin dit jaar nog scoorde Vasco zijn designradiator Niva die op lage temperatuur de ruimte verwarmt. De beugel die Niva zijn speelse zwevende effect geeft komt nu ook uit in een frisse nieuwe koperkleur: cupper rose.

 

Uitbreidend Vasco in nieuw jasje

Naast verwarming toonde Vasco zich reeds vorig jaar op Batibouw een innovatief expert in ventilatie voor compacte woningen. Vandaag wordt de nieuwe ventilatie-unit D150EP II gelanceerd. Met zijn passiefhuiscertificaat en uiterst laag verbruik is dit model ideaal voor studio’s, appartementen of servicefats.

Een uitbreiding naar nieuwe markten vraagt om een nieuw jasje. Vasco vult zijn expertise in radiatoren aan met een aanbod in ventilatie- en vloerverwarmingsystemen. “Tijd dus voor een nieuwe vlag, als de oude de lading niet meer dekt!” aldus CEO Patrick Nijs “Met een nieuw en verjongd logo dat qua typografie nauwer aansluit bij het design-imago van het merk, gaan we vol vertrouwen de toekomst tegemoet. De ambitie is altijd om méér te zijn dan warmte, een totaalpakket van klimaatoplossingen voor elke stijl en persoonlijke smaak.” 

 

Het vernieuwde Vasco en zijn producten zullen te ontdekken zijn tussen 26 februari en 8 maart op Batibouw, aan stand 101 in hal 12.