Doorzoek volledige site
17 februari 2015 | FREDERICK DAENEN

FC Baksteen wint de Antwerpse Archigoldcup 2015

Woensdagavond namen MOA (een samenwerking van Morgen Architectuur, Architektuur & Stedelijkheid en Objekt Architecten) en FC Baksteen (architectuurstudenten Antwerpen) het tegen elkaar op in de finalewedstrijd van de Antwerpse Archigoldcup.

Beide ploegen konden rekenen op een enthousiast supporterende achterban. MOA nam het voortouw en knalde de eerste goal in de netten. Overdonderd door de sterke tegenstander, wist FC Baksteen niet meteen antwoord te bieden. MOA aarzelde geen moment en zette de aanval verder met een 3-0 voorsprong tot resultaat. Vlak voor de rust slaagde FC Baksteen er toch in de onverstoorbare doelman van MOA te verslaan. MOA wist echter meteen terug te scoren. De rust werd ingezet met 4-1.

 

Strafschoppen

Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, had het bij het foute eind. FC Baksteen had zich duidelijk kunnen herbronnen tijdens de rust. De Antwerpse architectuurstudenten oefenden steeds meer druk uit en MOA’s keeper moest zich uiteindelijk gewonnen geven. De match eindigde onder massaal gejuich met een 4-4 gelijkspel. Het was alweer even geleden dat penalty’s nodig waren om de winnaar van archigoldcup te bepalen. Traditiegetrouw werden de penalty’s getrapt door 5 spelers per ploeg, waarvan telkens 1 vrouw. Na een zinderende penaltyreeks mocht FC Baksteen zich tenslotte toch de winnaar van het toernooi noemen.

De beroepsvereniging van architecten, organisator van het tornooi, onderging dit jaar een grondige make-over en introduceerde op de prijsuitreiking de nieuwe 3D-geprinte archigoldcuptrofeeën. De goudgele hoofdtrofee ging naar FC Baksteen. Ringland/Stramien ging net als vorig jaar naar huis met de trofee voor beste outfit en POLO Architects kaapte de fairplay-prijs weg. Op de beats van Santana Soundsystem werd het afsluitfeestje ingezet.

Hier vind je een videoverslag van de finale terug.

GERELATEERDE ARTIKELS