Doorzoek volledige site
17 februari 2015 | FREDERICK DAENEN

ArchiCAD STAR(T) Edition 2015

ArchiCAD STAR(T) Edition 2015 is uitgebracht bij KUBUS. Het is volledige BIM-software die voor veel bedrijven een passende oplossing biedt voor alle ontwerp- en tekenwerkzaamheden. De software sluit aan op Nederlandse en Vlaamse werkmethodieken.

ArchiCAD STAR(T) Edition bevat alle mogelijkheden om te documenteren en te modelleren. Geavanceerde tools zoals de Morph tool, Shell tool en intelligente bouwmaterialen vormen een uitstekende basis. De nieuwe versie kent in navolging van ArchiCAD 18 uitgebreide Mark-Up functies, uitgebreide PDF functies en het Multi Element Editing. Daarnaast bevat de nieuwe versie een volledig vernieuwde kozijnenbibliotheek met veel opties voor het genereren van kozijnen. De nieuwe opties hebben onder andere betrekking op vorm, uiterlijk, toevoegingen en aansluitingen. Ook de laatste mogelijkheden in IFC zijn toegepast. IFC data kan eenvoudig worden beheerd met opties voor labelen en filteren voordat een IFC export plaats vind.
 

Volwaardig startpakket

“De ArchiCAD STAR(T) Edition biedt een fantastische uitkomst voor bedrijven die onderdeel willen zijn van het BIM-proces. Zij kunnen toch aan de slag met een volwaardig BIM-pakket en hebben beschikking tot alle tools die benodigd zijn voor de samenwerking met andere partijen," aldus Denise Bos, ArchiCAD productmanager bij KUBUS. “De IFC-export is gecertificeerd voor IFC 2*3 en biedt standaarden voor COBie, Facility Management en Coordination View. De BCF manager maakt dit plaatje compleet.”

Voor bedrijven die met grotere projecten en project-teams aan de slag gaan, en voor wie een BIM-server van belang wordt, biedt KUBUS een doorgroeimogelijkheid naar de volledige ArchiCAD versie met completere BIM.

 

Efficiënter uitvoeren

Speciaal voor de STAR(T) Edition heeft KUBUS een StartersModule ontwikkeld die - als aanvulling op de uitgebreide bibliotheek- extra objecten biedt voor ontwerp, detaillering, uitvoering en installatie. De StartersModule biedt gebruikers van STAR(T) Edition alle benodigde hulpmiddelen om projecten efficiënter uit te voeren.GERELATEERDE DOSSIERS