Doorzoek volledige site
18 februari 2015 | STIJN SCHUTYSER

CALME siert stadskantoor in Bordeaux

Veel volk op de officiële voorstelling
Veel volk op de officiële voorstelling

Sonogamma, een producent die akoestische oplossingen aanbiedt, heeft kantoren in de Franse stad Bordeaux voorzien van geluidsabsorberende lagen uit het CALME-gamma. De nieuwe stadskantoren van Bordeaux, ontworpen door de architecten Paul Andreu en Richez & Associés, genieten van een imposant atrium dat dienst doet als ontvangst- en ontmoetingsruimte voor het publiek. 

CALME als oplossing

Om het geluidsniveau in het atrium te verminderen en de nagalm te beheersen werd er een beroep gedaan op Sonogamma. De producent installeerde geluidabsorberende stroken CALME uit gesinterd aluminium in een bordeaux kleuruitvoering, geïntegreerd in de leuningen van de gangen over de verschillende verdiepingen. De panelen absorberen het geluid breedbandig dankzij de hoge porositeit, en zijn daarnaast ook nog eens onbrandbaar. De sterke geluidsabsorptie wordt gerealiseerd zonder minerale wol, er is enkel een luchtspouw aanwezig.

 

Hoge kwaliteit

Alessandro Spitilli was lovend over de gebruikte akoestische oplossing. De architect haalde aan dat het materiaal van hoge kwaliteit is en dat de panelen ook voor een visueel spektakel zorgen door middel van hun textuur die het licht op een bijzondere manier opneemt.