Doorzoek volledige site
23 februari 2015 | KEVIN MOENS

RenoC+ube van RENSON: vraaggestuurde ventilatie voor renovatieprojecten

Ventilatie is verplicht bij nieuwbouwprojecten, maar bij renovatie kiezen verbouwers vooral om hun woning beter te isoleren en luchtdichter te maken. Het is echter ook belangrijk om voldoende te ventileren. Dat efficiënte ventilatie ook bij renovatie geen obstakel mag vormen, bewijst RENSON met RenoC+ube, het eerste vraaggestuurde ventilatiesysteem dat specifiek ontwikkeld werd voor toepassingen in renovatieprojecten. Bovendien combineert RENSON dit ventilatiesysteem met een nieuw flexibel luchtkanaalsysteem Easyflex.

RenoC+ube voert de vervuilde lucht in de natte ruimtes af. Dynamische sensoren analyseren 24 uur per dag de afvoerlucht op vocht en aanwezigheid en passen zo op een intelligente manier het ventilatieniveau aan de daadwerkelijke behoefte van de gebruikers aan. De ventilator zelf wordt geïntegreerd in de dakdoorvoer en zit dus buiten de gebouwschil, wat zorgt voor een geruisloze werking. In de afvoerruimtes ziet de gebruiker enkel design afvoermonden uit aluminium. Door zijn compacte formaat is dit systeem zeer geschikt voor inbouw in een verlaagd plafond of tussen de dakspanten van een uitbouw.

 

Easyflex

RenoC+ube en de afvoermonden zijn met elkaar verbonden door middel van Easyflex, een flexibel luchtkanaalsysteem uit PE-kunststof. De gladde binnenwand van het dubbelwandige luchtkanaal is uitgerust met antistatische en antibacteriële additieven om ophoping van stof en het uitbreken van bacteriehaarden te voorkomen. De combinatie van hoge debieten aan lage luchtsnelheden resulteert in een bijzonder stille manier van ventileren. De hoge luchtdichtheid van het geheel garandeert op zijn beurt dat de vooropgestelde debieten in alle ruimtes gehaald worden. De eenvoudige opbouw van het systeem resulteert in een snellere installatietijd en laat toe om achteraf makkelijk wijzigingen aan te brengen.

GERELATEERDE DOSSIERS