Doorzoek volledige site
24 februari 2015 | SIMON SCHREURS

Kubus brengt met BCF Manager voor Navisworks vernieuwing in de BIM-wereld

Illustratie | De Architect
Kubus brengt met BCF Manager voor Navisworks vernieuwing in de BIM-wereld

Kubus, aanbieder van BIM-systemen voor Design en Build, kondigt de release aan van een nieuwe BCF Manager voor Navisworks. Deze nieuwe tool moet de communicatie tussen teamleden verbeteren en zal volgende week beschikbaar zijn.

Betere communicatie

BCF is ontworpen voor de communicatie tussen teamleden over BIM-modellen zonder de noodzaak het hele BIM-model te sturen. Zogenaamde Building Information Models ­­­– kortweg BIM–  zijn digitale modellen van een bestaande of geplande constructie die opgebouwd zijn uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Erik Pijnenburg, directeur van Kubus brengt duiding: “In alle projecten waar Navisworks gebruikt wordt als platform om modellen te verzamelen en te onderzoeken op clashes, kan deze BCF Manager gebruikers helpen om clashes door te geven aan teamleden, ongeacht de BIM-software waar ze mee werken." Met deze release breidt Kubus het aantal BIM-applicaties die een directe koppeling met BIMcollab hebben verder uit om de communicatiekloof tussen BIM-applicaties te dichten.

 

Clashes vermijden

Zoals de bestaande BCF Managers voor Revit en ArchiCAD, zal ook de aangekondigde versie voor Navisworks zowel in staat zijn BCF-bestanden te laden en op te slaan als om verbinding te leggen met BIMcollab, een cloud-gebaseerd issue-management systeem voor BIM gebaseerd op BuildingSMART’s BCF file format. Daardoor zullen issues die gevonden worden in de ene BIM-applicatie kunnen worden getoond in een andere, mede doordat de betrokken objecten en camerapositie worden opgenomen in het issue. De mogelijkheid om in Navisworks clashes te vinden is dankzij de BCF Manager, die nu uitgebreid is met een open communicatieplatform om deze clashes te delen met teamleden, een stuk groter.