Doorzoek volledige site
24 februari 2015

Van oude Londense watertoren naar moderne woning

Ook voor het terras opteerden Osborne en Voce voor de middengrijze tegels uit de Terra Maestricht-collectie.
Een negentiende-eeuwse toren getransformeerd tot droomhuis
Ook voor het terras opteerden Osborne en Voce voor de middengrijze tegels uit de Terra Maestricht-collectie.
De Mosa-tegels zorgen voor een rustieke sfeer
De keuze viel op middengrijze tegels uit de Terra Maestricht-collectie, vanwege hun lichte en frisse, maar toch ook opvallende uitstraling

Leigh Osborne en Graham Voce zijn de trotse eigenaren van een prachtige negentiende-eeuwse toren in Londen die ze transformeerden tot woonhuis. Voor de badkamers, de keuken met uitzicht en het terras gebruikten de heren tegels van Mosa.

Toen het koppel de toren voor het eerst kwam bezichtigen, troffen ze een bende aan: 2000 dode duiven en bergen vogelpoep. Na een grondige schoonmaakbeurt konden ze dan eindelijk beginnen aan de renovatie. Die werd ook nog eens bemoeilijkt doordat de toren een monument is, muren van anderhalve meter dik heeft en ook nog eens 30 meter hoog is.

Het gebouw ombouwen tot hun droomhuis zou dus zeker een loodzware klus worden. Toch slaagden Osborne en Voce er uiteindelijk in het gebouw te veranderen in een moderne woning met vier slaapkamers, een sportzaal, een dakterras, een werkende lift, ruime badkamers en enorme ramen waardoor het zonlicht overvloedig de ruimte binnenvalt.

 

Polyvalent porselein 

Voor de badkamers, de keuken met uitzicht en het terras gebruikten de heren Mosa-tegels. “De juiste materialen uitkiezen: het bleek erg lastig. Uiteindelijk kozen we voor porseleinen tegels. Die bleken hier perfect te passen”. De keuze viel op middengrijze tegels uit de Terra Maestricht-collectie, vanwege hun lichte en frisse, maar toch ook opvallende uitstraling. “De tegel draagt bij aan de rustieke sfeer en zorgt er tegelijkertijd voor dat het gebouw en het interieur opvallen”. Voor het terras zijn dezelfde tegels gebruikt, ook weer om dat ruimtelijke gevoel te creëren.

Het duurde slechts acht maanden voordat ze hun droomhuis konden verwezenlijken; een huis dat niet alleen zelf prachtig is, maar ook een fantastisch uitzicht biedt op de omgeving. De enorme watertank bovenop de toren mocht blijven van Osborne en Voce. Zij bouwden er zes ramen in, met als resultaat een ongeëvenaard panorama-uitzicht over de skyline van Londen. Elke kant van de kamer biedt weer een andere blik op de skyline. De verbouwing is een knap staaltje werk en het gebouw zal nog eeuwenlang een architectonisch hoogstandje blijven.