Doorzoek volledige site
29 juni 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

New Yorkse architecten aangetrokken voor restauratie red Star Line loodsen

Deze week zijn de werken voor de restauratie van de Red Star Line loodsen op het Eilandje officieel van start gegaan. Voor het ontwerp deed AG VESPA een beroep op het New Yorkse architectenbureau Beyer Blinder Belle. Arcade fungeert als studiebureau van dit project.

Deze week zijn de werken voor de restauratie van de Red Star Line loodsen op het Eilandje officieel van start gegaan. Voor het ontwerp deed AG VESPA een beroep op het New Yorkse architectenbureau Beyer Blinder Belle. Arcade fungeert als studiebureau van dit project. Het project vertegenwoordigt een investering van 14 miljoen euro.

 

Het voormalige migratiestation naar Amerika krijgt een nieuwe bestemming als memoriaal en museum. Het museum zal het verhaal van de twee miljoen migranten vertellen, die in Amerika op zoek gingen naar een beter leven. AG VESPA voert de bouwopdracht voor de stad Antwerpen uit. Het gaat om een volledige renovatie van de drie loodsen, en de bouw van een hedendaagse trappentoren in één van de loodsen. Bezoekers krijgen van op de toren een mooi zicht op de Schelde.

De oplevering is voorzien in 2012. Het New Yorkse architectenbureau Beyer Blinder Belle stond in voor het ontwerp. Dit ontwerpteam tekende ook het museum van immigratie op Ellis Island in New York uit.

Het Red Star Line Museum kwam onlangs nog aan bod in het Canvas-programma Publiek Geheim. Bekijk hier de Canvas-reportage.
Bekijk hier de infofiche van het project op de website van het architectenbureau.


De bestaande toestand