9e editie van Brieven aan de Stad focust op ‘de zeestad’ (13/12, Brugge)

Op woensdag 13 december gaat de volgende editie door van Brieven aan de Stad, een initiatief van De Republiek en Architectuuratelier Dertien12, waarin beiden de kernkwaliteiten van de stad Brugge ontpitten. Het thema van de volgende editie ‘de zeestad’. Er wordt op zoek gegaan naar het Brugge dat verder reikt dan het historische ei. Een stad die mogelijks in de toekomst kan uitdeinen richting haven. Waar ook in een haven gewoond wordt. Met onze neus op de internationale handel en de polders als groene link tussen baksteen en water.

De Republiek en Architectuuratelier Dertien12 organiseren een aantal keer per jaar een Brieven aan de Stad-avond. Een 3- à 4-tal mensen komen hun ‘brief’ voorstellen: hoe denken zij over ‘de stad’, wat missen ze, welke wensen/suggesties of dromen hebben ze voor een stad, of welke uitdagingen zien zij er liggen? Samen wordt er nagedacht over hoe we door nieuwe samenwerkingen, het delen van dromen, ruimtes en ideeën, maar ook slim ruimtegebruik, een innovatieve stadscultuur kunnen genereren. De lezingenreeks Brieven aan de Stad geeft hierbij positieve impulsen, plannen en prikkels aan de stad, aan haar beleid, haar bewoners, haar organisaties, bewonderaars en makers. Brieven aan Brugge maar bij uitbreiding aan elke stad.

Voor de 9e editie van Brieven aan de Stad strikten de initiatiefnemers de internationale spreker Stephen Willacy: hij zette als stadsarchitect van de Deense stad Aarhus recent zijn schouders onder de spraakmakende transformatie van het havengebied tot een duurzame en leefbare stadsuitbreiding aan de rand van het historisch centrum. Urbanist Jan Hamerlynck is de tweede spreker, met thema’s als stadsinbreiding, verdichting, reconversie en verweving van functies als belangrijkste ingrediënten voor zijn brief. Anouk Pattyn vervolledigt de avond. Zij is de bemiddelaar bij grote infrastructuurwerken in Vlaanderen en het aanspreekpunt voor de plaatselijke bevolking bij de voorbereiding, het beslissingstraject en de uitvoering van grote infrastructuurwerken.

Meer info over Brieven aan de Stad 9 vind je hier. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

Bron: Architectuuratelier Dertien12
Deel dit artikel:

Onze partners