ABV+ verslaat in extremis Veelaert-Planners in finale Archigoldcup

Gisteren (4 februari) won ABV+ Architecten na een ware thriller de fel begeerde Archigoldcup 2010, het zaalvoetbaltornooi van de Bond van Vlaamse Architecten. ABV+ wist een 4-0 achterstand tegen Veelaert – Planners om te buigen tot 4-4 en haalde het daarna in de penalty’s. Ook de Bond Vlaamse Architecten (BVA) mag zich een winnaar noemen, want het tornooi was weer een succes over de hele lijn.

Gisteren (4 februari) won ABV+ Architecten na een ware thriller de fel begeerde Archigoldcup 2010, het zaalvoetbaltornooi van de Bond van Vlaamse Architecten. ABV+ wist een 4-0 achterstand tegen Veelaert – Planners om te buigen tot 4-4 en haalde het daarna in de penalty’s. Ook de Bond Vlaamse Architecten (BVA) mag zich een winnaar noemen, want het tornooi was weer een succes over de hele lijn. In de zomer krijgt de Archigoldcup trouwens een verlengstuk in Gent waar een competitie zal georganiseerd worden onder de Gentse bureaus.  

Niet minder dan 20 Antwerpse architectenbureaus namen deel aan het tornooi dat gespreid werd over 8 speeldagen. Nieuw dit jaar was dat er bij elke ploeg minstens één vrouw in de ploeg moest staan.

Gisteren kreeg de Archigoldcup zijn climax en stonden 8 wedstrijden op het programma met als afsluiter de finale. De talrijk aanwezige architecten en supporters kregen een spannende match voorgeschoteld die beslecht werd met penalty’s in het voordeel van ABV+-architecten.

Herbeleef mee de Archigoldcup aan de hand van 11 youtube-filmpjes en een reeks actiefoto’s.

De wedstrijd
Johan Seliaert van ABV+ Architecten scoort de 4-4 en dwingt zo penalty's af.


Tijdens de penalty's blijkt ABV+ trefzekerder te zijn dan Veelaert-Planners.

De nabeschouwing

 

Twee finalisten blikken terug op de finale en de Archigoldcup. Links Ben Van Caudenberg van Veelaert Architecten, rechts Carine Boeykens van ABV+ Architecten.

De sponsors

De Archigoldcup 2010 werd dit jaar gesponsord door Foamglas, De Saegher CRH Clay Products, Koramic, Sapa, VELUX, Gyproc, Bulex, Xerius en Strabag. Voor de camera van www.vlaamsearchitectuur.be leggen Frédéric Mathoul van Bulex, Steven De Saegher van De Saegher CRH Clay Products, Dominiek Verstraete van Interceram en Joris Van Lommel van Koramic uit waarom zij dit evenement graag ondersteunen.
 
 


 

Een tevreden organisator

Dominique De Schepper is al jaren de bezielende kracht achter de Archigoldcup. www.vlaamsearchitectuur.be vroeg hem naar de reden van het succes en naar vde plannen voor de toekomst.
De speech en de prijsuitreiking

Het protocollaire luik met de afsluitende speech en de prijsuitreiking was in goede handne van Christel Peeters, ondervoorzitter van BVA.  

De foto's


Deel dit artikel:
Onze partners