Akoestisch comfort dankzij Isocomplus+ luchtkanalen

Bij nieuwbouw en verbouwingen gaan we steeds meer isoleren. Deze ingreep zorgt ervoor dat verse buitenlucht niet meer tot in de woning geraakt via spleten of kieren. Met behulp van een ventilatiesysteem zorg je ervoor dat je een gezond binnenklimaat behoud. Zo'n systeem vervangt, op gecontroleerde wijze, de vervuilde binnenlucht met verse buitenlucht. Een ventilatiesysteem durft wel eens geluidshinder met zich meebrengen, daarom brengt Ventilair Group de Isocomplus+ geïsoleerde luchtkanalen op de markt.

Akoestisch comfort van groot belang

Mechanische ventilatiesystemen brengen helaas wat geluidshinder met zicht mee door bijvoorbeeld de ventilatoren en luchtstromen. Geluidshinder kan het welzijn van de bewoners beïnvloeden en stress of vermoeidheid veroorzaken. Een goede installatie van je ventilatiesysteem en de juiste componenten zorgen voor een sterke daling van deze geluidshinder.

Een mechanisch ventilatiesysteem heeft enkele bronnen van geluidshinder. Zo is er het geluid van de ventilator, de luchtstroom, de geluidsuitbraak in kamers, de structurele geluiden en de overspraak tussen kamers. Geïsoleerde luchtkanalen pakken verschillende van deze bronnen aan.

Isocomplus+ verbetert akoestiek

De Isocomplus+ geïsoleerde luchtkanalen van Ventilair verminderen het geluid dankzij de luchtdichte aansluitingen en isolatie in het luchtkanaal. De Isocomplus+ geïsoleerde kanalen zijn thermisch en akoestisch geïsoleerd, universeel toepasbaar en bieden tot 8 dB(A) minder geluid dan traditionele geïsoleerde buizen. Ze zijn vormvast en gemakkelijk te monteren dankzij een robuuste PE-buitenmantel. Deze kanalen dragen bij aan een comfortabele akoestiek in elke ruimte zonder afbreuk te doen aan ventilatiebehoeften. Een comfortabel en stil binnenklimaat dankzij onze Isocomplus+ luchtkanalen.

Deel dit artikel:
Contacteer Ventilair Group
Onze partners