Alinea Rood: windmolens op het dak

Alinea Rood is een vernieuwend architectuurproject met een mix van wonen en werken nabij het station van Geel. Windmolens op het dak zorgen voor de nodige energievoorziening voor het volledige gebouw. Voor het ontwerp bundelden p.ed architecten en Alinea Interieurarchitectuur de krachten.

Op het gelijkvloers en op -1 komen de showroom en de burelen van Alinea Interieurarchitectuur. Op +1, +2 en +3 vinden we telkens een comfortabel en exclusief appartement met een zongeoriënteerd terras terug.

 

Beleving van binnenuit

“Alinea Rood is een voorbeeld van VAA Value Added Architecture (VAA)”, klinkt het bij Leo Aerts van Alinea interieurarchitectuur. “We hebben het architectuurconcept uitgewerkt met oog voor ruimtebeleving, akoestiek, functionaliteit, comfort en privacy, mét respect voor de omgeving en met de nodige levenskwaliteit voor de generaties van de toekomst. Het ontwerp is gebaseerd op de beleving van binnenuit. Ligging, oriëntatie en lichtinval bepalen het organigram en zorgen voor een maximale invulling van het perceel.”

 

"Alinea Rood is een voorbeeld van VAA Value Added Architecture."

Leo Aerts, Alinea interieurarchitectuur

 

De architectuur voldoet aan alle toekomstige energienormen (B.E.N. normen). Als extra voorziening is er stroomopslag in batterijen als elektrische buffer bij een mogelijke black-out op het stroomnet.

 

Qr6-windmolen met verticale as

Op het dak van Alinea Rood pronken kleine windmolens. “De qr-trubine is een erkend, iconisch design met een sterk aerodynamische performantie. Een kleine windmolen, ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk”, legt Leo Aerts uit. “De spiraalvormige propellers helpen de krachten gelijkmatig verdelen. Dat resulteert in een minimale vibratie waardoor de qr6 perfect geschikt is voor montage op een plat dak.”

Bron: Alinea Interieurarchitectuur

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage