Alterra, de nieuwe brine/water warmtepompen van Alpha InnoTec

Met de nieuwe generatie van de brine/waterwarmtepompen maakt Alpha InnoTec (verdeeld door Nathan Group) geothermische energie nog aantrekkelijker. De productserie alterra biedt drie verschillende modellen voor verwarming, koeling en warm tapwaterbereiding. Voor elke situatie is een passende warmtepomp. De installateur heeft de ontwerpzekerheid om de juiste warmtepomp voor elke gebruiker te vinden.

Energiezuinig

Geen twijfel mogelijk: de warmtepomp is de toekomst. Alterra warmtepompen leveren 365 dagen per jaar een optimaal ruimteklimaat. Energiezuiniger kan men niet verwarmen, koelen of warm tapwater bereiden, vindt Alpha InnoTec. Het buffervat van de combiwarmtepomp heeft een bijzonder hoogwaardige isolatie en zorgt zo voor de laagste warmteverliezen. Met COP’s (energieprestatie coëfficiënt) van meer dan 5,0 is de alterra serie overtuigend op het punt van energiezuinigheid. De combinatie met andere warmteopwekkers en toepassingen, zoals thermische zonne-energie of PV, is te allen tijde mogelijk.

De installateur heeft de keuze: hij besluit of hij een complete oplossing aanbiedt of dat hij zelf een complete oplossing ontwerpt en zijn installatiekennis inbrengt.

De nieuwe generatie warmtepompen van Alpha InnoTec bestaat uit drie modellen:

- Brine/water combiwarmtepomp WZS/WZSV - De plaatsbespaarder
- Compacte brine/water warmtepomp SWC/SWCV -  De allrounder
- Brine/water warmtepomp SW - De krachtige

Voor gedetailleerde informatie over deze producten, klik hier.


Ontwikkeling

De fabrikant Alpha InnoTec is proactief aan de slag gegaan met ontwikkelingsvraagstukken zoals het verhogen van de energiezuinigheid, het verbeteren van het transportconcept, het reduceren van het geluidsvermogen, een nauwkeurige vermogensindeling en een moderner design. Al deze vraagstukken zijn succesvol geïmplementeerd, waardoor er een unieke serie brine/waterwarmtepompen op de markt is gebracht.


Frequentiegeregeld

Om in te spelen op de wisselende warmtevraag, omvat de alterra serie ook een serie frequentiegeregelde brine/waterwarmtepompen. De frequentiegeregelde systemen passen de warmteopwekking aan de actuele warmtebehoefte van het gebouw aan. Met name in de overgangsperiode is de behoefte van het gebouw ten dele duidelijk lager dan het prestatievermogen van de warmtepomp.


Uniek bedieningsconcept

Alle alterra warmtepompen worden via een nieuwe generatie van de beproefde Luxtronik regelaar bestuurd. Op deze manier weet de warmtepomp precies wat er gedaan moet worden, zodat de gebruiker zich altijd comfortabel voelt. Via een draai- en drukknop is de bediening van de warmtepomp kinderspel.

De bediening wordt nog eenvoudiger gemaakt via de webserveraansluiting, wat zorgt voor de verhoging van woon- en leefkwaliteit van de gebruiker. Zonder gebruik te maken van andere hard- of software zijn alle Luxtronik 2.1 regelaars compatibel voor een kosteloze aansluiting op de webserver. Met alpha web en de alpha app kunnen gebruikers de verwarming vanaf iedere willekeurige plaats met de computer, smartphone of tablet bedienen. De app is gratis verkrijgbaar in de app-stores. Dit is het ideale gereedschap om de warmtepompen van Alpha InnoTec in te stellen of te controleren zonder ter plaatse te moeten zijn.

 

Deel dit artikel:
Onze partners