Altiplan mag Stevin ontwerpen, het tiende kmo-park van citydev.brussels

citydev.brussels gunt de ontwerpopdracht voor haar Stevin-project aan architectenbureau Altiplan, dat daarvoor samenwerkt met BSolutions, Natura Mater en BatiTerre. Zo bouwt ze binnenkort een site in Sint-Jans-Molenbeek om tot haar 10e park voor kleine en middelgrote ondernemingen.

citydev.brussels ging in haar beheersovereenkomst de verbintenis aan om 10 kmo-parken te bouwen tegen 2025. Stevin, op de Steenweg op Gent in Sint-Jans-Molenbeek, is het laatste in de rij. Er komt een park voor productieactiviteiten met 6 ateliers van 550 m² - die nog kunnen worden opgedeeld in modules van ± 275 m² - en 6 kantoorruimten.

Om te voldoen aan de duurzaamheidseisen van citydev.brussels, stelt het gekozen ontwerpteam uitgekiende circulariteitsoplossingen voor. Helemaal bovenaan de lijst? De bestaande structuur behouden. Het team zet ook in op hergebruik- en biobased materialen. Bij de transformatie wil het verder ook de grond ontharden, aan landschapsinrichting doen om voor meer biodiversiteit op de site te zorgen, het gebouw aanpasbaar maken en zonnepanelen plaatsen.

De projectontwerper voor Stevin is dus aangesteld. Welke stappen volgen er nog? Tegen eind 2024 schrijft citydev.brussels een opdracht voor werken uit zodat de werkzaamheden begin 2025 kunnen starten.

Bron: citydev.brussels
Deel dit artikel:

Onze partners