Aluminium systeemleverancier stelt in première panorama-designvenster Schüco AWS 75 PD.SI voor

Schüco, specialist in ramen, deuren en gevelsystemen, stelt op Architect@Work in Kortrijk in première het nieuwe panorama-designraam Schüco AWS 75 PD.SI voor. Dankzij minimale binnen- en buitenaanzichten biedt dit aluminium raamprofiel heel wat architectonische mogelijkheden.

De Schüco AWS 75 PD.SI staat voor een symbiose van vorm en functie. Naar goede Schüco-gewoonte werd bijzonder veel aandacht besteed aan het design. De uiterst smalle aanzichten met een basisdiepte van 75 mm zorgen voor een uitgepuurde look én garanderen een maximale transparantie. Geïntegreerd beslag, geminimaliseerde voegen en een verdekte ontwatering dragen verder bij aan de verfijnde vormgeving.

De ramen kunnen perfect worden geïntegreerd in Schüco gevelsystemen – bijvoorbeeld de Schüco FWS 35 PD – en kunnen eveneens in hoge mate worden geprefabriceerd. Bovendien heeft men telkens de keuze uit verschillende openingsmogelijkheden en -types, die meer speelruimte geven op het vlak van de vormgeving, én is het raamsysteem inbraakwerend tot klasse RC2.

Schüco zet ook volop in op energie-efficiëntie: een Uf-waarde tot 1,7W/(m2K) en de integratie van driedubbele beglazing behoren tot de mogelijkheden. In de nabije toekomst zal Schüco dit product indienen voor een Cradle-to-Cradle zilver certificaat. Dit past perfect bij de ecologische visie van Schüco, dat volop inzet op de maximale hoogwaardige recyclage van bouwmaterialen en focust op het verlengen van de levensduur van gebouwen en hun materialen.

Naast energie-efficiënt en ecologisch is de Schüco AWS 75 PD.SI ook zeer geluidwerend, met een Rwwaarde tot 46 dB. Kortom, een volledig totaalpakket voor een moderne nieuwbouw of renovatie.

 

Schüco ASE 60/80: modulair profielsysteem

Een tweede innovatie van Schüco die op Architect@Work te bewonderen valt, is het nieuwe schuifsysteemplatform ASE 60/80, waarbij ASE staat voor Aluminium Sliding Element. Eerst en vooral is het een modulair en schaalbaar profielsysteem. Daardoor ontstaan een veelvoud aan concrete toepassingsgebieden. Technische innovaties zorgen dat men groter, breder, hoger en zwaarder kan werken, en dat alles met behoud van een korte productietijd en een hoge proceszekerheid. Vleugelgewichten tot 600 kg behoren tot de mogelijkheden, net als beglazing tot 60 mm dikte.

De profielsystemen bieden dankzij hun geoptimaliseerde isolatiezones merkelijk betere thermische isolatiewaarden in alle bouwdieptes, zelfs tot het niveau van passiefwoningen (inbouwdiepte 80). Het unieke modulaire beslagsysteem kan niet alleen als schuif- maar ook als hefschuifbeslag worden gebruikt, omdat de onderdelen op enkele uitzonderingen na identiek zijn. Slanke aanzichten en een vlakke dorpel resulteren in een verfijnd design.

Schüco ASE 60/80 won in 2018 zowel een Red Dot Design Award als een IF Design Award.

Schüco op Architect@Work Kortrijk – Stand 300 – 9/10 mei 2019

Bron: Two Cents - Schüco

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage