Angelo M van Leo Aerts voor het eerst gepresenteerd op Neue Räume in Zwitserland

Ontdek Angelo M, de marmeren tafelcollectie ontworpen door Leo Aerts, waar design en
vakmanschap naadloos in elkaar overgaan. Dit internationaal bekroond ontwerp wordt voor de
allereerste keer gepresenteerd tijdens Neue Räume in Zürich, dat plaatsvindt van 15 tot 18 september 2022.

Uniek en tijdloos ontwerp

Angelo M is de essentie van een ronde of ovale tafel zorgvuldig vervaardigd uit natuursteen. De sculpturale vorm, het robuust materiaal, de elegante belijning en de verfijnde afwerking maken dit ontwerp uniek. De onderzijde is één vloeiende curve vanaf de voet tot de tafelbladrand waardoor de 2 elementen, voet en tafelblad, samen één geheel vormen. De stabiliteit wordt gecreëerd door de conische verbinding tussen beide delen.

De Angelo M collectie bestaat uit eettafels, lage- en bijzettafels beschikbaar in verschillende afmetingen die perfect combineerbaar zijn. De basiscollectie omvat negen verschillende marmersoorten waardoor de combinatiemogelijkheden eindeloos zijn. Om het marmer in zijn meest expressieve karakter te tonen zijn er verschillende afwerkingen mogelijk (gezoet, gepolijst, geborsteld, …). Op aanvraag kan dit ontwerp in bijna elke marmersoort en op maat uitgevoerd worden.

Door het natuurlijk karakter van marmer heeft iedere tafel een unieke tekening en kleur. Dit unieke aspect wordt extra benadrukt door de signering van elke tafel. Bovendien worden de eettafels ook genummerd waardoor het louter functionele wordt overstegen en waardoor iedere tafel een waardevol object wordt met extra betekenis en blijvende waarde.


Duurzaamheid

De tafels worden op bestelling en per stuk gemaakt en handmatig afgewerkt aan alle zijden. Per tafel wordt het marmer zorgvuldig geselecteerd dat beantwoordt aan de gewenste afmetingen om zo weinig mogelijk materiaalverlies te hebben bij de productie. Restanten worden zo veel mogelijk verwerkt tot kleinere objecten, die kunnen dienen als serveerschaal voor taart en lekkernijen.

Materiaal en vormgeving laten toe om de tafel haast eindeloos opnieuw te vernieuwen (opschuren en afwerken), en dit met een minimale inzet en een uitermate beperkte milieu impact. De levenscyclus van de tafel is daardoor ontzettend lang, gemakkelijk 700 jaar. Om het dagelijks onderhoud te vergemakkelijken is de tafel kleurloos geïmpregneerd met een vlekstop. Deze vlekstop is voedselveilig en milieuvriendelijk. Het duurzaamheidsaspect werd duidelijk meegenomen in het ontwerp.
Gezien de hoge duurzaamheid, de tijdloze vormgeving en het waardevol materiaal zorgt de tafel zelf voor het circulaire economiemodel. Op deze tafel staat geen vervaldatum en recyclage is hier niet echt aan de orde.

 

Multifunctioneel

Deze tafel is perfect bruikbaar in een woning, winkel en kantooromgeving. De vormgeving heeft praktische voordelen. Zo zorgt de voet voor maximale bewegingsvrijheid voor benen en voeten en kunnen stoelen vrij aangeschoven worden. De dunne bladrand is aan de bovenzijde licht gebogen afgeschuind om de onderarm optimaal comfortabel te ondersteunen, de onderzijde is zacht afgerond. De bladrand voelt haast sensueel aan.


Indoor & Outdoor

Angelo M is verkrijgbaar in een binnen- en buitenversie. Voor buitengebruik hebben de tafels een robuustere gezandstraalde afwerking, bestand tegen alle weersomstandigheden. Angelo M is een ideaal meubelstuk om mensen samen te brengen, te genieten en te filosoferen. Bovendien is het ontwerp het hele jaar door te gebruiken en te bewonderen als tuinsculptuur.

Angelo M heeft verschillende internationale prijzen gewonnen waaronder de Good Design Award in Chicago (2018), de AZ People's Choice Award in Toronto (2019) en de German Design Award (2020). Ontwerper Leo Aerts nodigt je uit om Angelo M te ontdekken, voelen en beleven tijdens de designbeurs Neue Räume in Zürich, 15 – 18 september.

Bron: Alinea Design Objects
Deel dit artikel:

Onze partners