Architecte Zaha Hadid overleden

De bekende Britse-Iraakse architecte Zaha Hadid is donderdag op 65-jarige leeftijd overleden in Miami na een hartaanval. Zo meldt De Standaard. De 65-jarige Hadid werd in een ziekenhuis in Miami behandeld voor bronchitis en zou daar overleden zijn na een hartaanval.

Hadid groeide op in het Iran van de jaren zestig en meldde zich in 1972 bij de Architectural Association in Londen. In 2012 werd ze geridderd tot Dame Commander of the Order of the British Empire en ze is nog steeds de enige vrouw die ooit werd bekroond met de Pritzker Prize. Vorig jaar werd ze nog de Royal Gold Medal van de Britse architectenorganisatie RIBA toegewezen.

De afgelopen jaren heeft ze een hele reeks spectaculaire projecten afgerond, waaronder het Heydar Aliyev Center in Azerbeidzjan, het Londense Aquatic Center, het Opera House in Guangzhou en het Rosenthal Centre for Contemporary Art in Cincinnati.

In België tekende ze het nieuwe Havenhuis in Antwerpen, een gebouw in de vorm van een schip dat in het najaar van 2016 in gebruik zal worden genomen door de hoofdzetel van het havenbedrijf.

Bron: De Standaard

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage