Architectura.be op de Dag van De Architectuur

Architectura.be bekeek op de Dag van De Architectuur enkele projecten in Vlaams-Brabant. De watersilo in Beersel, het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, de Leuvense Vaartkom en de Bouwdoos in Herent kregen een bezoek.

De watersilo in Beersel was erg populair bij het publiek. Lees hier wat architect Tom Louwette van BEL Architecten erover zei.

 

Het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven, een realisatie van Stéphane Beel Architecten, kreeg vorige week de Leuvense Architectuurprijs van het publiek. Lees hier wat meer over het bezoek.

 

De herontwikkeling van de Leuvense Vaartkom is al enkele jaren bezig, en het einde is nog niet in zicht. Aan de noordoever zijn al veel nieuwe gebouwen verrezen, de grootste werken vinden nu plaats aan de andere kant van het kanaal. Een redacteur van Architectura volgde een rondleiding.

 

Eureka-architectuur uit Herent ontwikkelde een lichte prefabconstructie die zelfbouwers zelf in elkaar kunnen zetten. Ze stelden De Bouwdoos voor op de Dag van De Architectuur. Lees het verslag hier.

Deel dit artikel:

Onze partners