Doorzoek volledige site
25 november 2021 | STEF PENNEMANS

Jo Crepain: de aimabele maar assertieve architect-manager

Jo Crepain is een monument in de hedendaagse Belgische architectuur met een patrimonium om U tegen te zeggen, maar zoveel meer dan enkel een architect. People manager en docent, chauvinist en schenenschopper, feestjesbouwer en warme vriend. Crepain heeft op talloze manieren geïnspireerd, of je hem nu persoonlijk kende of niet.

 

Jo Crepain, de assertieve architect-manager. Zo noemt Filip Canfyn hem in zijn column. Eén van de velen die Jo Crepain hoog in het vaandel dragen. In deze podcast komen daarom maar liefst zes gasten aan bod die allemaal hun verhalen hebben over Jo Crepain. Ex-collega’s van Jo, Chris Eeraerts (Areal Architecten) en Tom De Meester (De Meester Vliegen); Winnaars van de Jo Crepain prijs Kelly Hendriks (B-ILD) en Bart Cobbaert (DENC-studio); Leeftijdsgenoot en bewonderaar Marc Dubois en ex-collega en poulain Niklaas Deboutte (Meta).

Deze podcast werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van onze vier structurele podcastpartners. Reynaers Aluminium, dé specialist in innovatieve en duurzame aluminiumoplossingen; Vandersanden, het mooiste maak je samen; Assiver, verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in polissen voor architecten en ingenieurs en ten slotte All Colors of Communication, communicatiepartner gepassioneerd door technologie, bouw en hr.