B+ Architecten ontwerpt eerste Skilpod lage-energiewoning

B+ Architecten heeft de handen in elkaar geslagen met Skilpod voor de ontwikkeling van de eerste Skilpod lage-energiewoning. De gezinswoning is gepland voor begin 2014 en bestaat uit drie Skilpods of woningbouwelementen die met elkaar verbonden worden om zo een open leefruimte te creëren. De lage-energiewoning zal gebouwd worden op een lichte helling in Ham.
B+ Architecten heeft de handen in elkaar geslagen met de firma  Skilpod voor de ontwikkeling van de eerste Skilpod lage-energiewoning. De gezinswoning is gepland voor begin 2014 en bestaat uit drie Skilpods of woningbouwelementen die met elkaar verbonden worden om zo een open leefruimte te creëren. De lage energiewoning zal gebouwd worden op een lichte helling in Ham. 
 De basis van het huis zal in de helling worden ingewerkt en zal gemaakt worden uit beton. Daarin bevinden zich de slaapvertrekken en badkamers. Daar bovenop worden dan 3 Skilpods geplaatst (2 medium en 1 large) waarin zich een grote leefruimte, open keuken, eetruimte, kantoor en een extra badkamer bevinden.
Skillpod

Skilpod is afgeleid van het Zuid-Afrikaanse Skilpad, het diertje dat zijn compacte onderkomen steevast meetroont op z’n rug. Daarnaast refereert het naar het Engelse skill wat zowel de kwaliteit van de Skilpod als de verschillende toepassingen (social skills, labor skills, …) in de verf moet zetten. Tot slot is een Pod een verplaatsbare eenheid.

    Combineren

De bedenkers typeren de Skilpod als volgt: mobiel, eco-smart, modulair en design. Zo zijn de pods makkelijk verplaatsbaar, zijn ze luchtdicht en geïsoleerd conform de passiefnormen en behoren verschillende buitengevelafwerkingen tot de mogelijkheden. De kleinste Skilpod heeft buitenafmetingen van 3,4m op 3,4m. Verschillende pods kunnen gecombineerd worden tot een groter geheel.

    


Deel dit artikel:

Onze partners