Betonproducten Stone&Style by Ebema voor innovatief tuindesign op Batibouw

Wie dacht dat er in betonproducten nauwelijks innovatie mogelijk is, heeft het grondig mis. Ebema, een Belgisch betonbedrijf, zoekt voortdurend naar verbetering van zijn producten en naar optimalisaties van de technologie die erachter zit. Op Batibouw zet Ebema de nieuwe productlijnen van zijn spin-off Stone&Style by Ebema in de kijker. Het gaat om de collectie betonnen tuinmeubelen Smooth Objects en de tuintegelreeks Megasmooth.
Wie dacht dat er in betonproducten nauwelijks innovatie mogelijk is, heeft het grondig mis. Ebema, een Belgisch betonbedrijf, zoekt voortdurend naar verbetering van zijn producten en naar optimalisaties van de technologie die erachter zit. Het resultaat is dat Ebema meer dan 50% van zijn omzet realiseert uit producten die 5 jaar geleden nog niet geproduceerd werden. Op Batibouw zet Ebema de nieuwe productlijnen van zijn spin-off Stone&Style by Ebema in de kijker. Het gaat om de collectie betonnen tuinmeubelen Smooth Objects en de tegelreeks Megasmooth, een aanvulling op de Megategel-lijn. 

Smooth Objects: uniek en creatief

Beton bestaat al duizenden jaar en kent dankzij haar veelzijdigheid een ware revival. Als meest gebruikte materiaal ter wereld heeft het nu ook zijn weg gevonden in de creatie van moderne meubelen en kunst. Dat beton uitstekende aansluit bij andere materialen zoals hout, metaal en glas, speelt daarin een grote rol. Het design van betonnen meubels ontwikkelt zich snel en vindt meer en meer een weg naar de moderne tuinen. De gedurfde look van beton en de mogelijkheden van Smooth beton, op vlak van vormen, esthetische afwerkingen en dynamische overgangen, overtuigen steeds meer tuinarchitecten en designers van betontoepassingen in zowel traditionele als eigentijdse tuinen.

Ook Ebema biedt betonproducten aan voor de tuinmarkt, onder de merknaam Stone&Style by Ebema. Stone&Style beschikt over een uitgebreid standaardgamma van betonnen tuinmeubelen en biedt tevens de mogelijkheid om te spelen met formaten. Ook eigen designs behoren tot de mogelijkheden. Smooth is een exclusief product met een hoogstaand afwerkingsniveau dat geschikt is voor maatwerkoplossingen en speciale reeksen. Smooth Objects


In samenwerking met enkele kunstenaars en andere creatievelingen is de lijn Smooth Objects gegroeid. Er zijn ondertussen al enkele unieke projecten uitgevoerd, waaronder Belvédère in Genk, een Pocket Parc in Heerlen, een veilige speelplaats voor kinderen in Diest en een vaas voor designer Michaël Verheyden. Naast dergelijke grootschalige projecten kunnen ook exclusieve series, volledig op wens van de opdrachtgever of ontwerper, voor unieke ontwerpen zorgen: van duurzame zitelementen over stijlvolle bloembakken tot nog sterker geïndividualiseerde kleuren, vormen en andere eisen. Zo kan men met Smooth Objects een high-end look in elke tuin creëren dankzij de vele mogelijkheden, het uniek karakter, de duurzame constructie en moderne stijl. 

Megasmooth-tegels van Stone&Style by EBEMA: grote, gladde terrastegels

Met de ontwikkeling van de Megategels speelde Stone&Style by Ebema als één van de eersten in op de zoektocht van de consumenten naar meer rust in hun tuin. Omdat de consument het aantal voegen sterk wil beperken, blijft de vraag naar grootformaat tegels toenemen, wat het succes van de Megategel verklaart. Om op deze stijgende vraag in te spelen, pakte Stone&Style uit met een aanvulling op hun tegels van groot formaat, namelijk de Megasmooth.

Size-up your garden: Megategels

De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van het huis. Net zoals men zijn huis inricht in een bepaalde sfeer, tracht men ook de tuin te laten aansluiten bij hun persoonlijkheid. De collectie ‘grootformaat tegels’ van Stone&Style by Ebema speelt daarop in. Ze dragen bij tot het ontwerpen van een tuin die perfect is afgestemd op de stijl van elke woning. 

Kenmerkend voor het Megategel-gamma van Stone&Style is het tegelformaat van 100 bij 100 cm. Dat megaformaat wordt aangevuld met 4 andere formaten: 100x50, 120x80, 100x25 en 50x50 cm. Deze formaten kunnen met elkaar worden gecombineerd of afzonderlijk worden gebruikt. Verder is de keuze beschikbaar in twee uitvoeringen: de Rockstone en de Carreau. De Rockstone Megategel heeft een typisch gekorreld uitzicht. De Carreau Megategel staat dan voor een strakke betonlook. 

Megasmooth

Bij de eerste aanblik heeft Megasmooth van Stone&Style by Ebema het uitzicht van gepolierd beton. Het oppervlak heeft een subtiel wolkjeseffect dat de tegel zijn charme geeft. De wisselende kleurnuances krijgen na verloop van tijd pas hun ware uitstraling, een unieke eigenschap van beton. De ontwerpers hebben zich geïnspireerd op een industriële omgeving waar beton in zijn meest pure vorm wordt gebruikt.Megasmooth Grey Velvet


De Megasmooth heeft een glanzende, fluweelzachte uiterlijk. Dankzij zijn strakke vorm laat de tegel zich uitstekend combineren met een moderne of eigentijdse woningarchitectuur. Door het exclusief karakter en hoogstaand afwerkingsniveau kunnen de tegels dienen voor het (dak-)terras, als staptegel of voor het tuinpad. Het basisgamma van Megasmooth wordt gevormd door tegels van 100x100 cm, 100x50 cm en 60x60 cm, trappen en opsluitbanden.

Het kleurenpallet gaat van Grey Velvet en Blue Velvet, die perfect tot hun recht komen in een industriële of huiselijke omgeving, tot Cream Velvet, een kleur waarmee men een design tuininrichting extra allure kan geven.

Specialistenwerk

Het plaatsen van de Megategels of Megasmooth is specialistenwerk.  Door de afmetingen en het gewicht moet de tegel met behulp van speciale klemmen, of nog beter, machinaal worden geplaatst. Stone&Style investeert maximaal in het ter beschikking stellen van de nodige hulpmiddelen en het opleiden van de plaatsers om zo tot een perfect eindresultaat te komen. Plaatsers die slaagden in hun opleiding krijgen het label ‘Erkend Plaatser’ en zijn de voorkeurpartners voor de plaatsing van de Megategels, Megasmooth en het volledige Stone&Style gamma. Het label wordt enkel toegekend aan plaatsers die vertrouwd zijn met de producten van Stone&Style, die kwaliteitswerk leveren, die vakkundig advies kunnen geven over de Stone&Style-producten en die de nodige opleidingen heeft gevolgd. 

Ebema

Ebema is een Belgisch familiebedrijf dat actief is in de productie van betonproducten. Ebema’s betonproducten hebben een uitgesproken gevoel voor esthetiek. Samen met innovatie en kwaliteit zijn dat de 3 kernbegrippen waar het bedrijf voor staat. Verder voert Ebema veiligheid en milieu hoog in het vaandel. 
Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage