BURO II & ARCHI+I bouwt Roeselaarse hoeve om tot stijlvolle woning

In 2012 bouwde BURO II & ARCHI+I  in Roeselare een voormalige boerderij om tot een woning. Ze kozen daarbij voor hedendaagse materialen om een hedendaagse interpretatie te geven aan een eeuwenoud archetype.

De boerderij bestond uit een aantal gebouwen gelegen rond een woonerf. De meeste boerderijen in de omgeving van Roeselare bestaan traditioneel uit twee volumes, die evenwijdig aan elkaar of loodrecht op elkaar gesitueerd zijn. BURO II & ARCHI+I opteerde ervoor de nieuwe woning evenwijdig met de schuur in te planten. Door de woning in een L-vorm tegenover de schuur te plaatsen wordt het woonerf, dat het hart van de site vormt, nog beter gedefinieerd.

De oriëntatie van de woonruimtes werd zowel gericht naar het meest waardevolle, westelijke deel van het terrein, als naar het binnenplein of woonerf. De slaapkamers zijn naar de noord- en oostzijde gericht en hebben brede zichten naar het omringende landschap. Kleurrijke interieurobjecten komen volledig tot hun recht in het overwegend witte interieur.

 

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners

GAimage