BURO II & ARCHI + I creëert met ’t Walletje een nieuw onderkomen voor bedrijven

Een gebruiksvriendelijk en duurzaam gebouw, dat had BURO II & ARCHI + I voor ogen met ’t Walletje. Het bedrijvenverzamelgebouw moet in de toekomstonderdak bieden aan een voortdurend veranderende samenstelling van bedrijven. Flexibiliteit vormt de rode draad in dit verhaal. 

Landmark

Het bedrijvenverzamelgebouw maakt deel uit van de uitbreiding van een bestaand bedrijventerrein. Een flinke strook groen zorgt voor buffering naar de dorpskern van Westkapelle. “Uitgangspunten bij het ontwerp waren enerzijds het creëren van een landmark, maar anderzijds ook  moduleerbaarheid en flexibiliteit, toegankelijkheid en duurzaamheid. Het gebouw krijgt een voorbeeldfunctie en wordt het symbool en kloppend hart van het bedrijventerrein,” klinkt het bij het architectenbureau.

 

Aanpasbaar

Door gebruik te maken van een logische kolommenstructuur, vaste kernen voor circulatie en  technieken, lichte akoestische wanden en een modulaire gevelopbouw heeft BURO II & ARCHI + I een plan ontwikkeld dat blijvend kan mee evolueren met de gebruikers. De focus lag volgens het bureau op talloze elementen: “architecturale kwaliteit, functionaliteit, flexibiliteit, aanpasbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, comfort, ruimte- en materiaalgebruik. Kortom: duurzaamheid.”

 

Locatie

Bedrijfsruimtes krijgen elke een aparte toegang en, indien nodig, een toegang voor vrachtwagens. In ruimer perspectief vormt het bedrijventerrein een schakel aan de Natiënlaan, een belangrijke invalsweg naar Knokke vanuit het hinterland. Langs deze as, die als eindpunt het Casino van Knokke heeft, bevinden zich  verschillende functies zoals het NMBS-station, golfterreinen en het nieuwe ziekenhuis.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage