BURO II & ARCHI + I gaat voor continuïteit met gepolijst wit beton in Accent Business Park

Geen grauw en ruw beton voor de architecten van BURO II & ARCHI + I. Zij stonden er immers op om bij de bouw van een kantoor en zakenhotel in het Accent Business Park het gebruikte witte beton te polijsten. CBR leverde het materiaal en zorgde voor de continuïteit van de kleur. De gebouwen liggen aan de afrit Roeselare langs de E403.

De kantorenzone profileert zich als een economisch uithangbord voor de stad Roeselare. Een grote diversiteit in het uitzicht van de beschikbare gebouwen moet bedrijven de kans geven om zich te identificeren met de locatie. Deze dynamiek maakt het gebouw ook aantrekkelijker voor de mensen die er werken. De ruime parkeerfaciliteiten gekoppeld aan de uitstekende ligging zorgen voor een aangename en vlot bereikbare werkomgeving.


Dubbele functie

Een plein met bomen ligt centraal op de site. Hotel Mercure, met tal van ondersteunende functies zoals een fitness en vergaderruimte, bevindt zich ook op deze site. Het gebouw is een aanwinst voor het bedrijvenpark. Bij een rondvraag werd er immers vastgesteld dat er een grote vraag vanuit de bedrijven naar slaapgelegenheid is. Het hotel telt 88 kamers.

Het gebouw heeft 4000m² kantoorruimte en twee lagen ondergrondse parking. De twee functies van het gebouw - kantoor en hotel - hebben elk aparte circulatiekernen zodat beide delen zelfstandig kunnen functioneren. Een massiefbouw verrijst boven op een donkere sokkel in gepolijst beton. Het beton heeft maar liefst drie verschillende tinten.


Morgen

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Roeselare. Het stadsbestuur investeerde sterk in het grootste warmtenetwerk van West-Vlaanderen. Tegen 2015 moeten er 1000 woningen extra aangesloten worden op dit netwerk. De commerciële zone van Roeselare is ook duurzaam opgebouwd. Het gebouw is modulair waardoor een flexibele invulling bij een mogelijke herbestemming in de toekomst mogelijk blijft. Het hotel maakt ook gebruik van warmterecuperatie. De ramen zijn aangepast om het risico op oververhitting tegen te gaan. Twee binnenpatio's zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht. Zij brengen rust in het gebouw. De daktuinen verbeteren de waterhuishouding en de luchtkwaliteit.

Bron: CBR
Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners