BURO II & ARCHI + I ontwerpt Hotel Mercure in Roeselare

In Roeselare, op het kruispunt van de A17/E403 met de Gewestweg N36 verwezenlijkte BURO II & ARCHI +I het Accent Business Park. Op deze kantoorzone die zich profileert als gebald economisch uithangbord voor de stad, bevindt zich Hotel Mercure dat samen met andere collectieve ondersteunende functies ter beschikking staat van alle gebruikers op de site.

Hotel Mercure

Centraal op de site, aan een plein met bomen, staat Hotel Mercure, een massiefbouw in gepolijst beton in drie tinten. Het hotel is een noodzakelijke schakel in de werking van de site van Accent Business Park, omdat het een grote toegevoegde waarde voor de leefbaarheid biedt. Hotel Mercure telt 88 kamers, een auditorium, een fitnessruimte en vergaderruimtes. Verder herbergt het gebouw een kantoorruimte van 4000m² en een ondergrondse parking van twee lagen. Al deze faciliteiten staan ter beschikking van alle gebruikers op de site. Het hotel en het kantoor hebben bovendien aparte circulatiekernen zodat beide delen autonoom kunnen functioneren.

Duurzaamheid

Het gebouw is gemoduleerd opgebouwd om een flexibele invulling toe te staan die een eventuele herbestemming in de toekomst zou vereisen. In het hotelgedeelte van het Accent Business Park wordt maximaal gebruik gemaakt van warmterecuperatie. De grootte van de ramen in het hotelgedeelte is bovendien afgestemd op het beperken van het risico op oververhitting. Twee binnenpatio's zorgen verder voor veel natuurlijk licht in de kamers en dienen als rustige tegenhanger van de drukke site. De daktuinen op de binnenpatio's verbeteren dan weer de waterhuishouding en de luchtkwaliteit en creëren een aangenaam microklimaat.

Met medewerking van

Onze partners

GAimage