Cementgebonden gietvloeren zet de toon in de Schüco showroom

Het hoofdkantoor van Schüco ligt in het havengebied van Hamburg. Naast een 360 graden uitzicht over de haven en hamburg heeft het bedrijf nog een blikvanger op de 16de verdieping. De gehele verdieping, ruim 800m2, is voorzien van een Arturo Concreta cementgebonden gietvloersysteem. 


Een expositieruimte met een grootse belevenis

Tot nu toe is ongeveer 2/3 van HafenCity uitgerust met Schüco systeemtechnologie. Dit maakt van HafenCity de grootse expositie ruimte. In combinatie met de nieuwe showroom kunnen architecten, fabrikanten, investeerders en bouwbedrijven in HafenCity de Schüco systemen tot in detail waarnemen als expositie maar ook als verwerkte systemen.
 

Ruimtelijke inrichting met esthetische afwerking

De nieuwe showroom in Hamburg is een combinatie van evenementenruimte, showroom, flexwerkomgeving en espresso lounge. De kantoorruimtes en showroom zijn verdeeld over ca. 400 m2. Het uitgebreide assortiment van Schüco wordt hier gepresenteerd met behulp van een grote expositie en een ruime hoek met stalen. De producten zijn geschikt voor woningen en bedrijfsgebouwen, maar hebben ook thema’s als inbraak- en brandbeveiliging.
 

Uniek vloerdesign met natuurlijke uitstraling

Arturo Concreta bestaat uit natuurlijke en minerale componenten zoals: zand, cement, kleurpigment en water. Het vloersysteem wordt in meerdere lagen aangebracht en is verkrijgbaar in 10 trendkleuren. Tijdens het gieten ontstaat er een mooie en unieke kleurschakering, waardoor elke vloer zijn eigen natuurlijke en robuuste uitstraling krijgt. Het onderhoudsvriendelijke oppervlak is UV-stabiel en perfect te combineren met vloerverwarming. Het gietvloersysteem wordt in meerdere lagen met de hand aangebracht en is geschikt om over een cement- en gipsondergronden te plaatsen.
 

Uitstekende eigenschappen laag voor laag

Om Arturo Concreta goed te kunnen aanbrengen moet de ondergrond, stabiel, droog, schoon en vrij zijn van scheuren en stof. De eerste laag, Arturo EP6200 Schraplaag, zorgt voor een uitstekende hechting van de volgende laag. Vervolgens is Arturo Concreta aangebracht in de kleur Fossil, bestaande uit een kleurpigment gemengd met water. Tenslotte is de cementgebonden gietvloer geïmpregneerd met de Arturo AC6100 Impregneer en afgewerkt met twee toplagen Arturo PU7750 Toplak. Dit geeft de vloer een opvallende uitstraling en extra bescherming.

Voor de nieuwe showroom wilde Schüco een gietvloer die functionaliteit combineert met een natuurlijk design en duurzaamheid. Door het vele loopverkeer was het een “must” dat de vloer een lange levensduur heeft, gemakkelijk te reinigen is en perfect past bij de ruimte en omgeving. Aan deze eisen voldoet Arturo Concreta in alle opzichten. Op basis van natuurlijke materialen is het vloersysteem volgens AgBB normen en EC1 R zeer emissiearm. Daarnaast is de cementgebonden gietvloer met een laagdikte van 4 tot 5 mm slijtvast, kras- en chemicaliënbestendig en UV-stabiel.
 

Bron: Arturo

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage