Citydev.brussels gunt opdracht Munthofstraat Sint-Gillis aan Urban Platform

Op de plek van de vroegere Renaultgarage in de Munthofstraat in Brussel komen binnenkort 9 woningen, een crèche en een nieuwe doorgang tussen park Coenen en het Munthof. De opdracht ging naar het Brusselse architectenbureau Urban Platform.

Citydev.brussels heeft net de projectontwerpersopdracht gegund voor de transformatie van de vroegere Renaultgarage in de Munthofstraat. Dat gebeurde in het kader van de gedelegeerde opdracht van bouwheerschap die Sint-Gillis aan de instelling toevertrouwde en die op haar beurt past in het wijkcontract Voorplein-Morichar.

De 9 passieve appartementen hebben 2 à 4 slaapkamers. Om zoveel mogelijk lichtinval en een natuurlijke ventilatie in de zomer te garanderen, werd gekozen voor doorlopende appartementen. Er komen fotovoltaïsche panelen en intensieve groendaken, en ook 30 fietsstaanplaatsen. In de crèche, die uit twee verdiepingen zal beslaan, kunnen 28 kinderen terecht. 

De heraanleg van het Coenenpark binnen in het huizenblok maakt integraal deel uit van dit project, dat ook streeft naar een betere leefomgeving voor de wijkbewoners. Er wordt een toegang gecreëerd naar het openbare park om meteen ook het Coenen-huizenblok te ontsluiten.

Nog een bijzonderheid: de voorgevel van het woonhuis wordt bewaard. Een groot deel van de huidige bakstenen van het voor de sloop bestemde gebouw wordt opnieuw gebruikt voor de buiteninrichting, en alle materialen zijn recycleerbaar.

Citydev.brussels ontvingen in totaal 20 aanvragen tot deelneming voor de opdracht, waarvan er 5 werden selecteerd. Architectenbureau Urban Platform haalde uiteindelijk de opdracht binnen.

Bron: citydev.brussels
Deel dit artikel:
Onze partners