citydev.brussels neemt deel aan wedstrijd Reinventing Cities met LionCity II-site in Molenbeek

De Brusselse ontwikkelingsmaatschappij citydev.brussels kondigt met trots haar deelname aan het programma Reinventing Cities aan. Dit initiatief, georganiseerd door C40 Cities, verzamelt zo’n 100 steden over de hele wereld die samen willen nadenken over een toekomstgerichte stadsontwikkeling. Voor het eerst neemt citydev.brussels eraan deel met de LionCity II-site in Sint-Jans-Molenbeek.

“Reinventing cities” is een internationale wedstrijd die wereldwijd koolstofarm en veerkrachtig stadsherstel in een stroomversnelling wil brengen. Via deze wedstrijd identificeren steden onderbenutte locaties die klaar zijn om vrijgegeven en getransformeerd te worden tot iconische voorbeeldprojecten. citydev.brussels koos hiervoor de LionCity II-site in hartje Brussel uit.

Gemengd programma van 6.500m2

LionCity II ligt in de Brusselse wijk Ossegem. De site maakt deel uit van de Zone voor Stedelijke Herwaardering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die de meest kwetsbare wijken omvat waar meer overheidsinvesteringen nodig zijn.

Het project beoogt de renovatie van de historische hoofdzetel van Delhaize met een gemengd programma van ongeveer 6.500 m², waaronder woningen, openbare voorzieningen voor de toekomstige “Cité du Cirque”, winkels en open ruimtes die zachte mobiliteit en groene zones aanmoedigen.

Oproep aan multidisciplinaire teams

citydev.brussels nodigt multidisciplinaire creatieve teams uit (met architecten, stedenbouwkundigen, ontwikkelaars, investeerders, milieudeskundigen, creatieve projectleiders, start-ups, academici en buurtverenigingen) om hun programma- en financieringsvoorstellen in te dienen waarin ze innovatieve oplossingen omtrent klimaatkwesties uitwerken. Meer info vind je hier.

Bron: citydev.brussels
Deel dit artikel:
Onze partners