citydev.brussels schaft nog eens 16.000 m² grond aan voor CityGate in Anderlecht

De Brusselse ontwikkelingsmaatschappij citydev.brussels koopt een 16.000 m² groot perceel van HANSAINVEST Real Assets GmbH op de Tweestationsstraat in Anderlecht. Prijskaartje: 23.800.000 euro exclusief btw. Daarmee krijgt ze extra grond in handen om projecten van algemeen belang op te zetten in het Brussels Gewest.

De site die citydev.brussels aankoopt, ligt op de Anderlechtse Tweestationsstraat, tussen het Zuidstation en het Biestebroekdok. Er staan nu twee gebouwen op en een opslagplaats/parking. In de gebouwen zit Ypto, het IT-bedrijf van de NMBS, en de opslagplaats/parking wordt verhuurd aan Proximus. Het vastgoed ligt vlak bij het grote gemengde CityGate-project waarmee citydev.brussels deze ingang van de stad herontwikkelt.

"Dé troef van deze site? We kunnen ze nu meteen economisch benutten én achter de hand houden als grote grondreserve, die we op termijn kunnen herontwikkelen. We hebben er een extra hefboom mee in handen om deze wijk te doen uitgroeien tot een onderdeel van de 15 minutenstad die het gewest voor ogen heeft."
- Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels -

 

Het nieuwe perceel is ingekleurd als ondernemingsgebied in een stedelijke omgeving (OGSO). Op termijn zouden er geconventioneerde woningen en ruimten voor productieactiviteiten kunnen komen. Zo breidt citydev.brussels het aanbod uit van zulk vastgoed in dat deel van Brussel. Volgens het ontwerp-RPA voor de Zuidwijk biedt de site een bebouwbaar potentieel van zo’n 34.000 m² (27.000 m² woningen en 7.000 m² voor productieactiviteiten). De site is en blijft in gebruik. Dat levert citydev.brussels niet alleen vaste huurinkomsten op, maar geeft haar ook de tijd om na te denken over welk programma ze in deze wijk het best ontwikkelt.     

Bron: citydev.brussels
Deel dit artikel:
Onze partners