Compact bedrijfsverzamelgebouw brengt KMO's samen in het groen

Het Groeningenpark in Diepenbeek is een nieuw bedrijfsverzamelgebouw ontworpen door Buro B-architecten in opdracht van Futurn. Op een zone van 5400 m2 voorzien de architecten plaats voor 13 verschillende KMO’s onder een gemeenschappelijk dak. Verder heeft het project met zijn groene omgeving en goede bereikbaarheid enkele belangrijke troeven in handen.

Eindelijk plek voor kleinere KMO's

Met het oprichten van het Groeningenpark tracht Futurn ook de kans te geven aan kleinere bedrijven om zich te vestigen op de zone Dorpsveld waar tot nu vooral enkele grotere bedrijven gevestigd waren. Het park is goed voor 13 nieuwe bedrijven die ongeveer 40 nieuwe arbeidsplaatsen moeten creëren. Oplevering is voorzien in mei 2016.

 

Duurzaamheid door compact ontwerp

In een poging tot het scheppen van een harmonieus ontwerp bracht Buro B de 13 units samen onder één dak. Zo wordt een groot geheel gecreëerd te midden van het omliggende groen. Hierbij refereert het bureau naar de tuinwijken van de Limburgse mijncités, waar geschakelde bediende-arbeiderswoningen samen het beeld van een grote villa nabootsten. Binnen in is echter niets te merken van het combineren en heeft elke KMO zijn eigen private binnenruimte. Het gebouw heeft geen voor- of achterkant, maar vier zichtzijden omgeven door een ommegang die voor een efficiënte circulatie zorgt. Door het samenbrengen van de units wordt ook een compacter ontwerp gecreëerd waardoor de duurzaamheid aanzienlijk verbetert. 

 

Goede bereikbaarheid

Hoewel het gebouw midden in een groene omgeving ligt, is het toch uitstekend bereikbaar door de nabijheid van de E314. Naast het park bevindt zich ook nog eens een openbare parking en aan elke kavel van het bedrijfsverzamelgebouw voorzagen de architecten een eigen parking en een opstelruimte voor vrachtwagens.

 

Flexibel

De KMO units worden casco aangeboden. Hierdoor kunnen de kopers zelf alle beslissingen nemen met betrekking tot de inrichting. De grootte van de ruimtes varieert van 142 tot 274 m2.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners