De ‘cement’ van 10 jaar BIM op AZ Sint-Maarten

Peggy Bovens van PB calc & consult en adjunct-projectleider AZSTM blikt terug op 10 jaar BIM in het kader van AZ Sint-Maarten op BIMtonic.be. “BIM vraagt een grote bereidheid tot transparantie, een ijzeren discipline en het niet langer ontlopen van verantwoordelijkheidszin.”

Eind 2017 jaar vond er een netwerkevent van Cluster BIM bij AZ Sint-Maarten plaats. We gaven er een overzicht van 10 jaar BIM in acht korte pitches. Elke keypartner gaf eerlijk weer hoe hij zijn 3D-model aangepakt had, waar hij zich aan had geërgerd en wat ze nu anders zouden doen.

Spreken we hier over bimmen? Als je het vanuit elke keypartner an sich bekijkt, niet, neen. Waarom niet ? Simpelweg omdat in 2007 - wanneer alles in gang is gezet - de technologie nog niet ver genoeg stond, er nul ervaring in de markt aanwezig was en bovenal de tijdsgeest er nog niet rijp voor was.

En toch durf ik te zeggen dat we, sedert de start van de uitvoering in 2013, 100% de BIM-filosofie volgen. En dat door aan de expertise van onze zeer kundige ontwerpers en uitvoerders wat ‘cement’ toe te voegen om alles vlot te laten lopen.
 

Lees wat dit 'cement' precies inhoudt op BIMtonic.be

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage