De week van het stro toont voordelen strobalenbouw

Ecobuild, Ecoconstruction en VIBE organiseren binnenkort De week van het stro, een ideale gelegenheid om de vele voordelen van strobalenbouw in de schijnwerpers te zetten. De week van het stro start op 14 september met een congres rond het thema: 'Stro, een innovatieve oplossing voor tertiaire gebouwen', en dit in één van de mooiste en grootste passiefgebouwen van Europa, namelijk het Bel-gebouw op het terrein Tour&Taxis in Brussel.

Als opwarmertje worden eerst de vele mythes rond strobalenbouw ontkracht. Daarna krijgen internationale sprekers het woord om vanuit hun ervaring en expertise de strobalenbouw voor tertiaire gebouwen in een nieuw daglicht te stellen.

Zo heeft Dirk Scharmer, één van de internationale sprekers op dit congres en oprichter van FASBA, een eigen systeem ontwikkeld waarbij de strobalen in een houten frame worden geplaatst. Dankzij deze innovatie is het mogelijk om een strobalen kantoorgebouw van vijf verdiepingen te bouwen. Daarnaast heeft dit systeem ook een gunstige invloed op de bouwsnelheid, de reproduceerbaarheid alsook de algemene toepasbaarheid.

In de namiddag passeren zeven voorbeeldprojecten de revue waarbij elk project zijn eigen focus heeft: van brandveiligheid naar grootschalige woonproject tot plan van aanpak.

 

Iedereen welkom

Op basis van de vele sprekers en het thema: “Stro, een innovatieve oplossing voor tertiaire gebouwen”, richt dit congres zich voornamelijk naar beleidsmakers en professionals. Toch is iedereen welkom! Het congres op woensdag 14 september is slechts het startschot! Donderdag 15 september staan we de pers te woord. Op vrijdag 16 september staan twee studiereizen naar inspirerende woonprojecten op de agenda: een busreis neemt de regio Oost-Vlaanderen-Henegouwen voor zich, de andere busreis neemt je mee naar Limburg en Luik.

 

Opendeur in strobalen woningen

Ben je nog niet overtuigd? Dan is er zaterdag 17 september opendeurdag! Particulieren met een strobalen woning en bedrijven met expertise in strobalenbouw openen hun deuren voor nieuwsgierige bezoekers. De hele dag geven deze ambassadeurs van de strobalenbouw geïnteresseerden inspiratie om de sprong te wagen naar een natuurlijke en gezonde woning. Laat je inspireren en kom langs!  (adressen en openingsuren

Inschrijven is verplicht en kan voor elke themadag. 

Bron: Vibe

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage