Delta Light verlicht het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling in Dubai

Hedra
Spy
Fragma

De verlichtingsfabrikant Delta Light is geselecteerd als verlichtingssponsor voor het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling ‘Expo 2020 Dubai’. De 35e wereldtentoonstelling vindt plaats van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Het paviljoen, 'The Green Arch', is een architecturaal pareltje gecreëerd door Assar Architects en Vincent Callebaut Architectures.

'The Green Arch' is een meesterwerk van bouwtechniek en architectuur. Door het gebouw op te vatten als een boog, nodigt het uit, brengt het mensen samen en creëert het een gevoel van samenhorigheid, een relevante filosofie in deze tijden. Terrassen met groen onthullen al van veraf de duurzame focus van het Belgische paviljoen.

"De visie van Delta Light ligt op één lijn met die van het Belgisch paviljoen op Expo 2020 Dubai. Hoge normen op het gebied van design en technologie en een streven naar duurzaamheid worden evenzeer weerspiegeld in de architectuur van het Belgische paviljoen als in de Delta Light-collectie", vertelt Jan Ameloot, Managing Director van Delta Light.

 

Harmonie van licht en architectuur

De verlichtingsaanpak voor het paviljoen ondersteunt de functie van elke ruimte. In de conferentiezaal, het restaurant en de circulatieruimtes staat functionele verlichting centraal, met de nadruk op een slanke vormgeving. In de restaurants zijn Shiftline-profielen uitgerust met goudkleurige spotverlichting uit de Hedra-collectie van het merk. Momba-wandarmaturen zorgen voor een comfortabele en sfeervolle verlichting.

In de expositieruimtes wordt belevingsverlichting gecreëerd met Spy- en Fragma-spots op rails, lichtoplossingen ontwikkeld voor de noden van galerie- en museumruimtes. Een speels lichtplan in de grote inkomhal presenteert decoratieve verlichting. Shiftline profielen zijn er voorzien van een reeks verlichtingsmodules, waaronder spotverlichting, ledlijnverlichting en diffuse oplossingen.

"Net als de geraffineerde architectuur en constructie van het paviljoen combineren onze verlichtingsoplossingen innovatieve technologie met een verfijnd, eigentijds design. De architecturale verlichting van Delta Light harmonieert met de architectuur van het paviljoen en accentueert designelementen, zowel binnen als op de terrassen", aldus Jan Ameloot.

 

Connecting Minds, Creating the Future

Delta Light maakt als verlichtingssponsor deel uit van een team van Belgische merken. Het paviljoen maakt gebruik van Belgische technieken, toepassingen, producten en materialen. In het paviljoen vinden bezoekers een tentoonstellingsparcours, maar ook winkels met Belgische souvenirs, ruimtes om culinaire specialiteiten te proeven, een business center en een gastronomische brasserie met terras.

"De wereldtentoonstelling biedt een uniek platform om Belgisch design te promoten bij een internationaal publiek. De mix van Belgische fabrikanten die deelnemen aan het Belgisch paviljoen belooft boeiende samenwerking en netwerking. Bovendien bieden evenementen zoals de Dubai Design Week in november nog meer mogelijkheden," zegt Jan Battheu, General Manager van de Delta Light Group.

150 landen strijken neer naar Dubai, verenigd onder het thema 'Connecting Minds, Creating the Future'. Dit thema vertaalt zich in drie centrale verhaallijnen: mobiliteit, duurzaamheid en kansen. Elk heeft zijn eigen zone op het expositieterrein. In het Belgisch paviljoen ligt de focus op technologische innovaties op het vlak van mobiliteit.

"Onze aanwezigheid in het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling versterkt onze band met Dubai nog verder. In 2018 openden we onze showroom in het Dubai Design District. De Delta Light Studio vormt er het hart van onze activiteiten in Dubai, een stad die bekend staat om zijn verbluffende architectuurprojecten," vervolgt Jan Battheu.

BelExpo organiseert de Belgische deelname aan ‘Expo 2020 Dubai’. Het heeft ook de groep BEMOB-2020 aangesteld voor de bouw van het paviljoen, bestaande uit de aannemersbedrijven BESIX en Vanhout en de architectenbureaus Assar Architects en Vincent Callebaut Architectures. Het lightingdesign van het paviljoen is gerealiseerd door Véronique Marijn.

 

Uitgelichte verlichtingsoplossingen

Een brede waaier van de architecturale verlichtingscollectie van Delta Light wordt voorgesteld in het Belgisch paviljoen, zowel in de binnenruimtes als buiten. 

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners